Családbarát munkahely-címet nyert a keszthelyi Goldmark Károly Művelődési Központ

2013. január 21.
Huszonhárom pályázat nyerte el kilencven indulóból a 2012. évi Családbarát munkahely-címet. Az elismeréséket hétfőn adták át Budapesten.


Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár köszöntőjében hangsúlyozta a nemzet alapját jelentő család fontosságát, és fontosnak nevezte, hogy a vállalkozások figyelmet fordítsanak a munkavállalók, a családok helyzetére is.
A Családbarát munkahely-pályázatot 2000 óta hirdetik meg évente. 2011-től pedig megújult formában és újragondolt tartalommal az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága a cím odaítélésével a családbarát módon működő kis-, közép- és nagyvállalatokat, költségvetési szervezeteket díjazza.
Soltész Miklós köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a kormány legfontosabb célkitűzése a családok erősítése, és fontosnak nevezte a
kismamák munkahelyi visszatérésének segítését.
Szalai Piroska, a Nemzetgazdasági Minisztériumnak a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztosa szólt arról, hogy az új munka törvénykönyvében szerepel a munkaerőpiac családbaráttá tétele, és a beérkezett pályázatokból értékes gyakorlatot lehet megismerni.
Családbarát munkahely-elismerést kapott nagyvállalati kategóriában az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., az Inform Média Lapkiadó Kft., az Észak-magyarországi Regionális Vízmű Zrt., a START Rehabilitációs Foglalkoztató és Intézményei Nonprofit Kft. és a British Telecom magyarországi szolgáltató központja (BT ROC Kft.).
Közepes vállalkozás kategóriában Családbarát munkahely-elismerésben részesült a Gödöllő Coop Zrt., az Arkon Zrt. és a Gaálhab Szivacsfeldolgozó Kft.
Kisvállalkozás kategóriában Családbarát munkahely-címet nyert a Cookson Electronics Hungary Kft., a SZACSA-Trade Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a MagiCom Kft., az Answer Kft. és a Human Matrix Kft.
A költségvetési szervezetek közül Családbarát munkahely lett Tata önkormányzata, a Bács-Kiskun megyei Büntetés-végrehajtási Intézet, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal, az Egri Kulturális és Művészeti Központ, a Békés Város Szociális Szolgáltató Központ, Tapolca polgármesteri hivatala, a Magyar Állami Operaház, az Orosháza Város Önkormányzat Egységes Szociális Központ és a keszthelyi Goldmark Károly Művelődési Központ, a Debreceni Egyetem pedig különdíjat kapott.

A családbarát intézményi politika a gyakorlatban is remekül működik a Goldmarkban: a munka és a magánélet összehangolására és a kedvező munkahelyi légkör megteremtésére mindig nagy figyelmet fordított az intézmény. Kirándulások, közös ünneplések, sportnapok is hozzájárulnak ahhoz, hogy az összeszokott dolgozói gárda kiegyensúlyozottan, magas színvonalon végezhesse munkáját a mindennapokban – mondta el Csengei Ágota, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója.
A „Családbarát munkahely” cím használata mellett az intézmény egymillió forintot is nyert, melyet újabb programok megvalósítására használhatnak: az elképzelések szerint előadássorozatot szerveznek a gyermeknevelésről, csapatépítő és kommunikációs tréningen vesznek részt a dolgozók, valamint az egészséges életmódot is szeretnék segíteni különböző sporteszközök vásárlásával.
MTI Fotó: Kovács Attila

megosztás
hozzászólások
Fidesz (14), beruházás (2), vívás (1), alkalmassági (1), sarmellek (53), Ruzsics Ferenc (434), menekült (1), ponthatar (6), étterem (11), Tar Ferenc (3), Divinyi Tamás (4), Halott pénz (1), autóbusz (1), polgármester (153), szakács (1), táplálkozás (1), Szabó Ilona (1), Pálfi Attila (1), repülőtér (21), erettsegi (72), Tóth Xénia (6), Balaton-átúszás (1), Balaton átúszás (5), adó (6), 3D (1), nav (29), traffipax (4), Balsai Móni (1), La Montanara (1), koktél (1), Budapest (3), drog (3), mav (25), Bradley Cooper (1), telefon (3), sztár (2), cukorbetegség (2), Don (1), magyar (1), punkosdi regatta (9), programajánló (19), menza (2), barista (3), Pálfi László (1), Happy Dixieland Band (8), horgász (5), Magyar Telekom (1), gyógyfürdő (6), VÉDA (1), Zala Volán (1)