C+ Fesztivállal kapcsolatos hivatalos önkormányzati sajtóközlemény Gyenesdiásról

2015. augusztus 04.
Alig két nappal a kezdés után véget is ért az augusztus 9-ig tervezett gyenesdiási C+ fesztivál. A helyszínt hétfő este rendőrök és biztonsági őrök ürítették ki, és nemcsak azt a napot, az egész fesztivált lefújták.Az Index oldalán már szombaton olvasni lehetett arról, hogy nincs minden rendben a vasárnap kezdődő fesztivál körül. Hétfőn már be is zárták a kapukat. A fesztivál hivatalos weboldalán még mindig olvasható a teljes program, olyan előadók neve is szerepel a listában, akik jelezték, hogy nem vesznek részt a C+-on. Nem teljes két napot élt a fesztivál.

Gyenesdiás önkormányzata sajtóközleményt juttatott el szerkesztőségünkbe az esettel kapcsolatban:

Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata nagy figyelmet fordít a település idegenforgalmi kínálatának bővítésére.
A C+  fesztivál szervezői megkeresésére – látva a felvázolt programtervet – hajlandók voltunk rendezvényterületünket átengedni egy ilyen nagyszabású eseménynek . A terület biztosításán túl – amit egyébként jó színvonalon, maradéktalanul teljesítettünk - a rendezvény szervezésében nem vettünk részt, bíztunk abban, hogy az erre alakult vállalkozás képes lesz rá.
Helyi érdekeinket szem előtt tartva garanciákat kértünk és kaptunk tőlük. A korábbi – szolnoki – rendezvényről informálódtunk, ennek során nem derült fény olyan visszásságokra, melyek mára bizonyossá váltak.
Sajnáljuk, hogy ilyen helyzet alakult ki, sajnáljuk a kárt szenvedett vállalkozókat, az elmaradt koncertek potenciális látogatóit, az eseményekre befolyásunk nem volt, magunk ezért felelősséget nem vállalhatunk.
Gondoljuk, reméljük, hogy Gyenesdiás turisztikai jelentőségét fentiek hátrányosan nem érintik, számtalan vonzerőink továbbra is csábítóak a Balaton nyújtotta örömök, a túrázást és a természetet, az általunk és civil szervezeteink által nyújtott rendezvényeket kedvelőinek, kellemes nyaralásban bízhatnak a hozzánk látogató gyermekes családok, fiatalok, idősebbek egyaránt.
Minden egyéb további információ ügyében, kérjük keressék a Ladeksz Kft ügyvezetőit.

megosztás
hozzászólások
jaras (36), Havasi Bálint (13), Use Unused (1), menzareform (4), keszthely foter (201), nagyik karácsonya (1), adomány (1), katasztrofavedelem (44), Udvaros Dorottya (1), Keszthelyi Kiscápák (6), úszás (22), Festetics kastély (139), holokauszt (1), temetés (2), Bartha Gábor (34), túlsúlyos (3), Keszthelyi Egyesített Szociális Intézmény (2), pannon egyetem (12), cselgáncs (1), szakács (1), Magyar Telekom (1), VeszprémFest (1), Radnóti Miklós (1), Asbóth Sándor Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium (23), gasztroblogger (2), Németh Veronika (1), Füzes Eszter (1), zeneszerző (1), triatlon (13), gyógyfürdő (6), ünnep (141), Főzzünk játszva (2), népszavazás (1), díj (4), Csángó Zsuzsa (1), mav (25), videó (1), Márton nap (1), gyógytornász (1), jég (5), hotel mirage (1), Somogyi Zoltán (4), police (513), gyógyítás (2), tanulás (2), Bálint NatáLia (2), repülőtér (21), szavazas (9), világnap (1), hirdetés (1)