A Bringatanya fagyija nyerte el az Év fagylaltja díjat

2018. május 16.
A gyenesdiási Bringatanya eddig is izgalmas fagylaltokkal kápráztatta el a jeges nyalánkság kedvelőit, és a sok elnyert hazai és nemzetközi díjon kívül kedd óta az Év fagylaltja kitüntetést is magáénak tudhatja.

fotó: Facebook

2018-ban az év fagylaltja a bazsalikom málna lett, melyet a gyenesdiási Bringatanya – Somogyi fagylaltműhely cukrásza, Somogyi Renáta készített, és már mindenki meg is kóstolhatja a Bringatanyán!

A tizenkét éve működő családi cukrászdában édesapjával és édesanyjával dolgozó Renáta az év fagylaltja megmérettetésen elnyerte még a kézműves nívódíjat is, és a fiatal szakember gesztenye vörösboros áfonyával fagylaltjának odaítélték az I Love Szeged díjat is. Az epres-rebarbarás Philadelphia fagylaltja pedig bronzérmes lett.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete szervezte versenyt kedden Szegeden tartották a Virág Cukrászdában. A megmérettetésen negyven cukrász hetvenkét fagylaltját szakmai és közönség zsűri pontozta négy kategóriában.

Az év fagylaltját a kézműves termékek közül választották, ezek természetes alap- és járulékos anyagokkal, tejes fagylaltok esetében főzött alappal és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készültek, bemutatva a cukrász tudását és kreativitását.

A második kategóriában induló cukrászdák, fagylaltozók már használhattak fagylaltbázist, illetve gyári önteteket. Ezek között Pálfi Attila, a Balatonmáriafürdőn működő Florida fagyizó cukrászának kesudió datolyalekvárral fagylaltja kapta az aranyérmet.

Az alapanyaggyártók és -forgalmazók versenyében az első helyet Andok Tamás (Aromitalia – Nectar Kft.) homoktövis fagylalt zabkeksszel és virágporral elnevezésű készítménye nyerte el.

Megválasztották az év “M” fagyiját is, a hozzáadott cukor, glutén-, laktóz- és tejfehérjementes finomságok között Hajdú Zoltán (Ken Carpathia Kft.) narancsos mandula fagylaltja lett a legjobb. A zsűri szerint ezek a termékek évről-évre egyre jobb minőségűek, már csak a szakavatott kóstolók tudják megmondani, hogy cukorpótlóval készültek.

A közönségdíjat Sztaracsek Ádám (Jánoska cukrászda) Hunyadi gesztenyés fagylaltja kapta.

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
középiskola (1), kalendarium (831), cipősdoboz (3), Cserszegi fűszeres (1), verkli (5), Balaton-átúszás (1), Tóth Levente (2), pannon egyetem (12), Palásthy Bese (1), Spar (1), Kocsis László (1), Palya Bea (1), Serenity Hill (1), Bibó Gimnázium (1), Központi Statisztikai Hivatal (3), gyilkosság (1), Mándó Zsuzsanna (1), halál (42), Eurovíziós Dalfesztivál (1), kovács (1), Hegyi Roland (HR) (5), Keszthelyi Táncpanoráma (6), magyar (1), Spa Hévíz (3), keprol kepre (7), Hotel Zenit (3), Taliándörögd (1), Tóth Xénia (6), Sifter Rózsa (1), ajándék (8), Béres Attila (2), Kovács Viktória (4), Balaton Sound (2), vendégéjszaka (2), beruházás (2), marko peter (22), álommeló (1), táska (1), keszthelyi kilometerek (76), művészet (1), fesztival (93), munka (11), keszthelyi nyari jatekok (54), betegség (12), keszthelyi-hegység (1), menzareform (4), óraátállítás (3), jog (3), menetrend (3), Lidl (1)