Bővíti a város az Életfa óvodát

2014. augusztus 03.
Új helyiségekkel bővül az Életfa óvoda, ehhez a közös épületben található Japán–Magyar Iskolától vásárol meg egyes helyiségeket a keszthelyi önkormányzat. A törvényi előírások betartása mellett az óvodában folyó szakmai munka fejlesztését is szolgálja az intézkedés.

Ruzsics Ferenc polgármester az előzményekről szólva elmondta: az önkormányzati tulajdonban lévő óvodaépülethez 1996-ban emelet- és tetőtér-ráépítéssel jött létre a jelenlegi épületegyüttes. A ráépített részek a Japán–Magyar Iskola és Művelődési Kft. tulajdonába kerültek, és az iskola működését szolgálják. A közös tulajdon 2005-ben alakult társasházzá.
Az önkormányzat most a nyugati épületszárny teljes emeletét vásárolja meg, ahol egy folyosóról öt vendégszobának kialakított, de jelenleg nem használt, előtérrel és mosdóval ellátott helyiség nyílik. Ez az emeleti rész közvetlenül szomszédos és egy átjáróval kapcsolódik az óvoda emeleti helyiségeihez.
– A nevelési-oktatási intézmények működéséről szóló minisztériumi rendelet részletesen leírja, hogy milyen felszereltséget, helyiségeket kell biztosítania a fenntartónak az intézmények működéséhez – magyarázta Ruzsics Ferenc. – Ennek értelmében az Életfa óvodában ki kell alakítanunk egy óvodapszichológusi helyiséget, elkülönített orvosi szobát, raktárat, valamint külön felnőttöltözőt és mosdót. Az óvoda vezetőjének tájékoztatása szerint a kiszolgálóhelyiségek és az orvosi-pszichológusi szobák kialakítása nem csupán a törvényi előírás teljesítése miatt szükséges, hanem az intézmény szakmai munkájának szervezését is megkönnyíti – hangsúlyozta a polgármester.
A keszthelyi képviselő-testület júniusi soros ülésén döntött az ingatlanvásárlásról és -bővítésről.

megosztás
hozzászólások
zivatar (1), időkép.hu (2), Gachályi András (3), Pelso Társaság (6), mobil (2), Otthon Centrum (1), Tulipán Helyi Termékek és Magyar Áruk Boltja (6), nap (2), diákolimpia (1), dinnye (1), hűtőgépcsere-program (1), Nyári Viola (1), Novinszky Petra (1), vasárnapi pihenőnap (3), Baptista Szeretetszolgálat (1), sofőrszolgálat (1), Hegyi Roland (HR) (5), eltűnt (5), könyvbemutató (2), miniszterelnök (2), Magyar Államkincstár (2), Eurovíziós Dalfesztivál (1), Udvaros Dorottya (1), koktél (1), Mándó Zsuzsanna (1), gyed (3), állatkínzás (2), sztárportré (3), Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (3), Gelencsér Kálmán (2), nyugdij (8), facebook (15), okmányiroda (1), női gombolkodó (5), gyümölcs (2), medve (1), igazgató (1), pollen (3), e-kereskedelem (1), meteorologia (146), verseny (2), Gál Lajos (9), rendőr (3), Golfclub Imperial Balaton (2), Ékszertáska (2), alternatív gyógymód (1), Központi Statisztikai Hivatal (3), Kvarda Attila (25), Négeli Noémi (1), Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt (18)