Receptajánló! - Bortésztában sült fogasfalatkák cukkinivel, paradicsomos sajtmártással

2013. július 10.
Van ismét egy jó receptünk, s egy hozzáillő borajánlatunk, próbálja ki!

Hozzávalók 4 főre: 60 dkg fogasfilé, 2 közepes cukkini, 5 db paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 4 dl fehérbor, 4 dl tejszín, 2 tojás, 15 dkg liszt, olaj, citromlé, só, bors, snidling, petrezselyemzöld.

A bortésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kevés sóval habbá verjük. A sárgájukat liszttel, fehérborral, sóval, borssal kikeverjük, ízesítjük zöld fűszerekkel. A habbá vert tojásfehérjét lágyan belekeverjük.
A halat és a cukkinit nyársra fűzzük, vékonyan lisztbe forgatjuk, a snidlinges bortésztába mártjuk, és bő olajban kisütjük. A mártáshoz vöröshagymát pirítunk, tejszínt öntünk rá, sóval, borssal, egy kevés citromlével ízesítjük, majd a reszelt sajtot beleolvasztjuk, és a végén összeforraljuk a paradicsom kockákra vágott húsával.
Helikon Taverna Étterem és Rendezvényközpont
Vonyarcvashegy, Helikon u. 22.
Tel.: 06-83/348-004, 06-30/217-9981
www.helikontaverna.hu
info@helikontaverna.hu

A séf úr ajánlata nagyon könnyed és nagyon finom. Ebben a nagy melegben nem is kíván az ember tartalmasabb ételeket, inkább inni szeretne. És hogy mit?
A hét végi, A bor összehoz Keszthelyen elnevezésű rendezvényen kóstoltam egy hozzá illő bort, ez pedig egy 2011-es sauvignon blanc Kertész Zoltán etyeki pincéjéből. A sauvignon blanc francia eredetű szőlő, de azt lehet rá mondani, hogy világfajta. Ami azt jelenti, hogy ha a földünkön bárhol elültetjük, és egy kis talajt ér a gyökere, ott tökéletes, élvezhető bort ad. Ezért tudott világszerte elterjedni. A kötöttebb meszes talajt szereti, ezért nálunk, Etyeken nagyon jól érzi magát. Szépen kidomborodnak a fajtára jellemző elsődleges illat- és ízjegyek. A csalán, a farkasalma, a bodza, a frissen vágott fű, a friss gyümölcsök dominálnak a borban. Közepes test, közepes alkoholtartalom, a szánkban a finom savak miatt rendkívül üdének érezzük. Azt lehet rá mondani, hogy tökéletes halbor. Kifejezetten tudom önöknek ajánlani ehhez a fogashoz.
Kedves egészségükre!
Pampetrics Borkereskedés Kft.
8360 Keszthely, Rezi út 2.
06-83/312-551 06-30/939-8185

További recepteket olvashat itt!

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
jótékonyság (3), europa-bajnok (5), Hosszú Katinka (2), Kapolcs (1), Illés Fanni (1), Asbóth Sándor Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium (23), Silver fitness (1), Magyar Turizmus Zrt (45), sport (1085), Keszthelyi Egyesített Szociális Intézmény (2), Torsa Dániel (1), Zalai Borcégér (5), Pampetrics Milán (2), TRX (22), fitt (1), antsz (15), Telecom (2), Balatoni Limnológiai Intézet (1), Aradvári László (1), Lisa (35), táplálkozási tanácsadó (1), paleo-ketogén (4), Táncpanoráma Keszthely (10), keszthely (4039), vonat (7), táplálkozás (1), belfold (1440), Kvárta Mátyás (44), Tata (1), DK (13), telefon (3), rezsi (18), fájdalomambulancia (2), nyugdíjas (2), programajánló (19), Saul fia (7), Halott pénz (1), Bátortábor (1), időkép.hu (2), aranyérem (1), bor (26), Varga Andrea (13), rádió (1), csokoládé (2), vízimentő (5), Fodor Edith (3), Schmied Zoltán (1), Jobbik (10), baleset (169), tabor (6)