Bontás után építés – szépül Keszthely főtere

2011. augusztus 04.
Ahogy a városlakók tapasztalhatták, a nyugati járdaszakasz térburkolata már épül, a szegélyek és térkövek lerakásán folyamatosan dolgoznak a kivitelezők. Várhatóan augusztus végére el is készül a Kossuth utca teljes hosszában, és a gyalogosok végre jó minőségű járdán közlekedhetnek a sétálóutca és a Sörház utca között. Emellett a tér más részein jelenleg is zajlik a közművek cseréje.

A plébániatemplom tornya is látványosan szépül, az új födém zsaluzása és betonozása után hamarosan kezdődik a sisak tetőszerkezetének újjáépítése (mely részben fent a magasban, részben lent készül). A tető részei, a toronykeresztek, az új nyílászárók és az óraszerkezet elhelyezését követően végül teljes festéssel nyer új külsőt a templomtorony.

Ruzsics Ferenc polgármester a napokban személyesen egyeztetett a kivitelező konzorcium vezetőivel: a Reneszánsz Zrt. vezérigazgatójával és a Közgép Zrt. vezérigazgató-helyettesével – megbeszélték az időközben felmerült körülményeket és áttekintették az építkezés munkanaplóit. A tárgyalás során a kivitelezők ígéretet tettek arra, hogy az előzetes egyeztetésnek megfelelően betartják a november végére kitűzött befejezési határidőt. Kisebb bizonytalanságot az okozott az ütemtervben, hogy tavasszal a templom körül értékes régészeti leleteket, középkori és római építményrészeket tártak fel a szakemberek.
„Az emlékek a város évszázados múltját bizonyítják, ezért fontosnak tartjuk méltó bemutatásukat, harmonikusan összekapcsolva őket a modern elemekkel – mondta el a polgármester. – A térrész áttervezése, az építési és közmű-tervek átalakítása és újbóli engedélyezése természetesen időbe telik. Jó hír, hogy a napokban teljesen elkészült az új építési koncepció és az ehhez kapcsolódó kiviteli tervek, melyek jelenleg engedélyeztetésre várnak.”

megosztás
hozzászólások
verseny (2), gyász (1), videó (1), Mikulás (8), törvény (1), Sáringer-Kenyeres Tamás (5), LMP (4), balatoni strandbelépő (1), vízimentő (5), kávé (2), Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft (6), világbajnokság (2), Szeiler Gábor (1), Benkő Lívia (1), média (1), Szabó Ilona (1), parkolás (8), Pál Attila (1), Magyar Turizmus Zrt (45), DJ Gerysson (1), Tulipán Helyi Termékek és Magyar Áruk Boltja (6), Aradvári László (1), regatta (2), keszthelyi kilometerek (78), orosz (1), Puskás Tamás (3), Spa Hévíz (3), tiltakozás (1), tanulmány (11), köztársasági elnök (1), antsz (15), film (8), Rigo Csaba (36), CT (3), Ruzsics Ferenc (434), margaret thatcher (1), Keszthelyi Táncpanoráma (7), fürdő (2), Eurostat (1), Baptista Szeretetszolgálat (1), taverna (25), Bradley Cooper (1), voroskereszt (24), halottak napja (1), kormany (11), Marsalkó Dávid (1), Bocuse (3), monitormagazin (107), reklám (1), erdekes (538)