Boldog Békeidők Hévíze - Négynapos fesztivál a zalai fürdővárosban

2012. április 25.
Jelmezes felvonulással, koncertekkel, gasztronómia különlegességekkel, gyermekprogramokkal idézik fel a 20. század elejének polgári hangulatát április 28. és május 1. között Hévízen.

A település tudatosan törekszik arra, hogy lehetőség szerint megőrizze annak a kornak a hangulatát, melyben a fürdőváros polgári városi jellege kialakult - fogalmazott Papp Gábor (Fidesz-KDNP) polgármester. Ez az időszak a 20. század eleje, a boldog békeidők névvel fémjelzett első világháború előtti kor. Ekkor épültek a gyógyfürdő első létesítményei és jött létre annak a fürdővárosnak az alapja, melyre aztán az évek során építkezhetett Hévíz, a gyógyászat, a turizmus - hangsúlyozta a polgármester.
A Boldog Békeidők Hévíze címet viselő rendezvény szombaton kezdődik a zalai fürdővárosban. A programsorozat keretében a Deák téren és a Festetics téren tartanak koncerteket, a táncegyüttesek békebeli táncműsorokkal, kortárs tánckoreográfiával, moderntánccal szórakoztatják a közönséget. A gasztronómiai kínálatban bajor és magyar ételspecialitások szerepelnek, egyes étkeket a Krúdy család receptes könyvének útmutatása szerint készítenek el, de a vendégek a század eleji kosztok közül választhatják a babgulyást is, ahogy József Attila szereti vagy a sült kacsacombot párolt káposztával, hagymás tört burgonyával, ahogy Krúdy Gyula szereti.
Hétfőn a hévíziek korabeli kosztümöt öltenek, a békeidőbeli jelmezes felvonulás mutatványosok, bűvészek, zenekarok kíséretében vonul végig a belvároson. A rendezvénysor kiemelt része május 1-jén lesz, ugyanis Hévíz ekkor ünnepli várossá avatásának 20. évfordulóját.
A város jelentős figyelmet és pénzt fordít a városmarketingre, a hagyományos gyógyászatot kiegészítő, amellett helyet kapó programkínálat bővítésére, így minden generáció megtalálja az igényes kikapcsolódás lehetőségét - jegyezte meg Papp Gábor. mti

megosztás
hozzászólások
Tar Ferenc (3), traffipaxrendszer (1), onkormanyzat (481), macska (1), katona (1), kötélugró (1), google (3), Rio 2016 (32), golf (11), erdő (2), tispol (3), vegetariánus (1), költségvetés (1), VOLT fesztival (7), kovács (1), tavaszi szél vizet áraszt (1), labdarugas (25), fájdalommentes (3), Bródy János (1), keszthelyi-hegység (1), Révai Gábor (1), VeszprémFest (1), Semmelweis Egyetem (1), mellrák (1), Zala Volán (1), influenza (2), statisztika (2), Egészségfejlesztési Iroda (1), sarmellek (53), kormanyhivatal (93), videó (1), Bedő Beáta (10), Balatoni Kör (2), Erdély (2), Kvárta Mátyás (44), erdekes (538), Szőcs Tamás (1), Hotel Zenit (3), szex (9), skandinav lotto (81), utca embere (8), Saul fia (7), kornyezettudatos (4), szallas (39), étrend (4), Kertész Sándor (5), Márki Péter (1), program (7), Street Festival Keszthely (1), magyar (1)