Biztos jövőt a fiataloknak, békét a vidéknek

2013. október 12.
Biztos jövőt a magyar fiataloknak címmel a gyermekek világnapja kapcsán tartott sajtótájékoztatót szombaton a Balaton-parton az MSZP Zala megyei alelnöke, Brunner Tibor és Gőgös Zoltán, a párt országgyűlési képviselője. Brunner Tibor elmondta: az MSZP kormányra kerülve mindent megtesz annak érdekében, hogy a magyar fiatalok hazánkban tudjanak magas színvonalon tanulni, tisztes bérekért dolgozni, biztonságban családot alapítani.

A fiatalok és családjaik érdekében vállalom, vállalják, hogy tandíjmentessé teszik a felsőoktatást, negyedével csökkentik a már most felsőoktatásban tanulók költségtérítését, tanulmányi ösztöndíjat adnak a jó tanulóknak és szociális ösztöndíjat a rászorulóknak. Minden egyetemistának, tanulmányai alatt egy alkalommal 3-5 hónapos ingyenes nyelvtanulást biztosítanak külföldön az Erasmus program keretében. Kedvezményessé teszik a diákhitelt, autonómiát adnak a felsőoktatási intézményeknek, a tanároknak pedig valódi életpályát és béremelést nyújtanak.

Gőgös Zoltán a vidékfejlesztésről és a turizmusról, a két terület összefüggéseiről, fontosságáról beszélt. Kiemelte, hogy meg kell végre szüntetni a botrányokat, amik például a földbérleti és területalapú támogatások esetében jelentkeztek. Azt mondta, a nehéz lesz helyreállítani azt a rombolást, amit a vidék több intézkedéssel elszenvedett.  A cél azonban az, hogy vidéken újra béke legyen, s és a vidéknek mindenki ismét egyformán fontos szereplője legyen.
 

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
politika (37), pedagógus (6), Use Unused (1), fagylalt (6), Burgonyakutatási Központ (2), police (513), Év szállása (1), színház (5), Ékszertáska (2), rezidance (5), adó (6), karácsony (20), husvet (14), jutalom (1), Csokonai társaság (1), Papp Gabor (226), vonyarcvashegy (157), pannon egyetem (12), traffipax (4), spinning (1), költségvetés (1), Golden Globe (3), Révai Gábor (1), igazgató (1), Havasi Bálint (13), év fürdője (4), méregtelenítés (1), egyetem (188), minimálbér (1), viz (1), facebook (15), sztár (2), parkoló (4), Donkó Imre (1), Balaton-átúszás (1), Cserszegtomajfutás (5), Z. Karvalics László (1), nagyméret (1), Dumaszínház (2), étel (3), fogorvos (5), Varga Andrea (13), közmunka (1), szakács (1), karate (2), Kovács Ernő (1), kollégium (1), Cserép Letícia (1), kiállítás (16), testkezelés (2)