A Nyugat-Balatonnál megállt az idő, ez a bája és a hátránya is

A Nyugat-Balatonnál megállt az idő, ez a bája és a hátránya is

2018. április 11.
Kamaszkorában legszívesebben a pavilonsor környékén és a strandon időzött a barátaival, s rendszeresen bukdácsolt szánkójával a hévízi kis erdő mellett. Magabiztosságát, hogy 35 évesen se féljen PhD-zni, a Vajda-gimnázium tanárai alapozták meg. Benkő Lívia ma már a Bátor Tábor marketingkommunikációs vezetője.

Az alapítvány különleges élményekkel mozdítja ki a daganatos, krónikus beteg gyermekeket a komfortzónájukból, hogy félelmeik legyőzésével felismerjék: képesek szembeszállni a betegségükkel. A Hévízről származó kommunikációs szakemberrel kihívásokról és kötésekről beszélgettünk.

– Milyen ma civilnek lenni?
– Civilnek lenni minden szempontból kihívás. Hátránya például, hogy szűk büdzséből kell gazdálkodni egy kommunikációs kampánynál, előnye viszont, hogy kevésbé van megkötve az ember keze az ötletek kivitelezése során, mint egy nagyvállalatnál. Kreatív és inspiráló a közeg, hatalmas erőt ad a napi munkához: nem hasznot növelek, hanem a társadalmi hatásért dolgozom, hogy minél többen megismerjék az alapítványt és az eredményeit, minél többen támogassák a Bátor Tábort, ezáltal pedig még nagyobb terünk legyen arra, hogy súlyosan beteg gyermekek élményterápiás gyógyulását segítsük. A haszonnövelés fogalma civilként árnyaltabb lesz, hiszen nem kizárólag a bevételi számokat nézzük, hanem szem előtt tartjuk a fenntarthatóságot, figyeljük, mennyit bír el a rendszer, meddig tudunk minőségi szolgáltatást nyújtani, hogyan maradunk független szervezet tíz év múlva is. Azt hiszem, kevés kommunikációs szakember mondhatja el itthon, hogy olyan márkán dolgozik, amilyet az emberek magukra tetováltatnak – nekem most ezt jelenti civilnek lenni.

– Mit hív otthonnak?
– Hévízi a családom, a szüleimet is sokan ismerhetik, akik a termelői piac alapítói. Magamra inkább „keszthelyi-hévízi-balatoni” lányként tekintek. Keszthely és Hévíz számomra elválaszthatatlanok, és leginkább a Balaton az, ami a kötését adja az otthonnak. Az általános iskolát Hévízen végeztem, majd a keszthelyi Vajda János Gimnáziumba jártam Kun Ilona osztályába. Meghatározó emberek a környékről főként a keszthelyi évekhez köthetők, leginkább Hinger Tamás, a gimnázium magyartanára és Farkis Tímea olasztanár alapozta meg azt, hogy 35 évesen is bele mertem vágni PhD-tanulmányokba. A tiniévek a barátaimmal a pavilonsor környékén és a strandon teltek, de ha elsétálok Hévízen a kis erdő mellett, mindig eszembe jut, mekkorákat estem ott szánkózás közben, és hogy iskola után a régi piac (a mai Flavius üzletház) mögötti buckákra mentem játszani. Most már otthon Budapest is, minden hibájával és szerethetőségével együtt.

– Milyen érzés hazajönni?
– Nyugalmat és elvonulást jelent. Nagyon szeretem a kétlakiságot. Budapesten élek csaknem tizenhét éve, és nagy valószínűséggel ott is maradok, odaköt a munkám, szeretem a vibrálást. Ha viszont hazajövök, annak ugyanaz a bája, mint sajnos a hátránya, hogy megáll az idő – minden értelemben. Ha itthon találkozom a barátokkal, akkor legtöbbször nem Hévízen, hanem a Káli-medence környékén töltjük az időnket, akár Mindszentkállán több program van a fiataloknak, mint a környéken. Ez probléma. Nem lett volna rossz, ha Hévízen indítanak el egy, a Paloznaki Jazzpiknikhez hasonló rendezvényt, és borozás közben az egregyi dombokon hallgatunk igényes zenét. Amit kimondottan szeretek például, és rengeteg lehetőséget látok benne marketingesszemmel is, az pont az egregyi rész: hangulatos, és gyönyörű a kilátás a rezi dombokra. Ezért is rossz látni az eladó, kiadó táblákat, miközben nagy potenciál van a helyben. Remélem, egyszer újjáéled a terület helyi gasztronómiával, balatoni borokkal. A villaépületek sajnos eltűntek Hévízről, ezért új utakat kell keresni, amelyek identitást adhatnak a városnak, és növelik a vonzerőt.

megosztás
hozzászólások
parkolás (8), Gál Lajos (9), szex (9), Suba Alexandra (1), kert (1), Gyarmati Noémi (1), terápia (4), himnusz (1), Zalaszántó (1), TDM (3), garázsvásár (1), kutatók éjszakája (1), georgikon (38), autizmus (2), Oláh Péter (2), Télikert (5), rendőr (3), Varga Terézia (1), webshop (1), Use Unused (1), álláshirdetés (18), Széll Tamás (1), vendeglátás (6), OKJ (1), Zalaegerszegi Törvényszék (12), jogosítvány (1), Tar László (1), választás (46), 1956 (1), kiállítás (16), alapítvány (2), Monitor Extra (21), néptánc (4), europa-bajnok (5), nap (2), könyv (1), voroskereszt (24), kékszalag (12), Halott pénz (1), túlsúlyos (3), gerincvédelem (1), Balaton-átúszás (1), idegenforgalmi adó (1), Balatoni Hajózási Zrt (4), balatoni strandbelépő (1), angus marha (1), web (5), zene (23), Kapolcs (1), gyümölcs (2)