Benke Laci bácsival vágják a disznót Vonyarcvashegyen

2011. november 25.
Az idén is finom falatokkal elevenítik fel a régi falusi disznóvágások hangulatát Vonyarcvashegyen. A most hétvégi programon nem csak húsételeket, hanem süteményeket is kóstolhatnak a vendégek.

A novemberi disznóvágásnak már jó ideje szerves része a Házi süteménysütő verseny eredményhirdetése. Ennek november 25-én, pénteken 17 órától a Bacchus étterem ad otthont. Másnap ugyanitt a disznóölés előtt pálinkát kínálnak, majd reggelire hagymán pirított friss vért és resztelt májat
tálalnak fel a házigazdák. A disznó feldolgozását reggel 8-tól bárki megtekintheti. A szombati nap sztárvendége Benke Laci bácsi mesterszakács, mestercukrász lesz. Délután felköszöntik a Katalinokat, miközben harmónikaszó gondoskodik a hangulatról. A Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar 16 órakor lép fel, a Katalin-napi bál pedig 18 órakor veszi kezdetét.

A nap folyamán hurkát, kolbászt, sült császárt és toros káposztát lehet kóstolni, de a szervezők ajánlanak még helyben sütött langallót, friss házi rétest, a helyi pincék új borait, valamint házi sört is.

A Bacchus étterem parkolójában 11 órától hagyományosan egyesületek, baráti körök és cégek vesznek részt a Vonyarcvashegyi Kolbásztöltő Versenyen. A csapatok elbírálásánál a kolbász tálalásán és az asztal díszítésén túl a kínáló ital minőségének is fontos szerepe lesz. A zsűriben Benke Laci bácsi mellett, valamint Szabadics László és Szekeres Norbert vállalkozók ülnek.

megosztás
hozzászólások
horgász (5), törvény (1), Filharmónia (1), drog (3), párbajtőr (1), gyes (2), Rózsakert étterem Hévíz (1), egészség (131), ponthatar (6), ajándék (8), traffipaxrendszer (1), Lel Ki Főzde (1), parkolás (8), Fodor Edith (3), tour de france (1), kresz (2), Év fája (1), méregtelenítés (1), balatongyorok jazz (23), Varga Endre (4), Eurostat (1), bolt (3), Brüsszel (1), Vajda János Gimnázium (22), Illés Fanni (1), Babos Lajos (1), palyazat (164), programajánló (19), szabadsag (2), vonyarcvashegy (158), Golden Globe (3), hegyalja fesztival (3), gazdasag (363), kenyér (7), tiltakozás (1), képviselő-jelölt (5), goldmark muvelodési kozpont (60), deviza (1), operatőr (1), Bezerics (1), vb (8), Stohl András (1), betegség (12), keprol kepre (7), Március 15 (2), drogmentes (1), Keszthelyi Egyesített Szociális Intézmény (2), keszthely program (1241), építész (3), szakács (1)