Belvárosprogram: újabb Fő téri közlekedésváltozás!

2011. április 15.
A kivitelezési ütemtervnek megfelelően április 14-én újabb munkaterületet adott át a város. Az építkezés folytatása hétfőtől jelentősen érinti a Fő tér autóforgalmát, és más változásokra is számíthatnak a keszthelyiek.Április 18-ától (hétfőtől) nem lehet leparkolni a tér gimnázium melletti, valamint Balaton Színház és Városháza előtti szakaszán.
Hétfőtől megszűnik az autós áthajtási lehetőség a Fő téren az Erzsébet királyné utca felől a Széchenyi utca irányába. Ellenkező irányban, a Kossuth utca felől még megközelíthető a Bem és az Erzsébet királyné utca, és marad az autóforgalom az Átrium üzletház előtt, valamint a Kossuth-Széchenyi vonalon is.

Tovább folytatódnak a munkálatok a tér nyugati részén: a járda bontása miatt az Iskola és a Kossuth Lajos utca kereszteződése többször lezárásra kerül (napi 1-1 órára, esetleg hosszabb időre is). A gyalogosforgalmat a kivitelezők továbbra is biztosítják, az érintett üzletek előtt lévő kerthelyiségek és a teraszok elbontását azonban kérik április 18-áig.

Várhatóan szintén a jövő héten kerül sor a tér nyugati oldalán található fasor kivágására. A város idén ősszel gondoskodik a fák pótlásáról. A megújuló Fő téren jelentős lesz a zöldfelületek aránya; az előzetes tervekhez képest jóval több telepített növényzet kerül a területre, fasorok és liget, valamint dézsás növények. A megújuló Várkert zöld szigete sétautakkal, kis tó körüli pihenőhellyel és játszótérrel egészül ki. A tér klímáját több vizes térelem és szökőkút teszi még kellemesebbé.

A régészeti feltárás várhatóan 2-3 hét múlva fejeződik be a területen, az ásatást vezető Zala Megyei Múzeumok Igazgatósága ekkor állítja ki szakvéleményét. A feltárás során római és középkori faldarabokat és hídpillért találtak, a leletek miatt lehetnek kisebb változtatások az előzetes tervekhez képest.

megosztás
hozzászólások
Örvényeshegy Piknik (3), Tour de Hongrie (2), ökölvívás (2), Németh Gábor (1), Burgonyakutatási Központ (2), Bezerics (1), KeszthelyFest (15), nap (2), margaret thatcher (1), parkoló (4), vitorlázás (37), párbajtőr (1), korhaz (99), ellenőrzés (2), keszthelyi nyari jatekok (55), Tar László (1), vízkereszt (1), unicef (1), telihold (1), Életfa iskola (2), Kerner Gábor (2), videó (1), tiltakozás (1), horgász (5), ingatlan (12), menekült (1), országgyűlési képviselőjelölt (11), kezilabda (64), kutatas (81), Művészetek völgye (7), Tál Zoltán (2), tour de france (1), Balatoni Szövetség (3), Street Festival Keszthely (1), TRX (22), politika (37), környezetvédelem (2), természetgyógyászat (2), sztárportré (3), tengerpart (1), alakformálás (6), munkanelkuli (2), felmeres (10), Biró Róbert (15), Golfclub Imperial Balaton (2), Clemens Zsófia (1), Spa Hévíz (3), születés (16), Szent Mihály (1), kutya (23)