Belülre figyelni, ahol a szépség is más értelmet nyer

2014. október 13.
Akkor igazi a szépség, ha az belülről sugárzik, amikor tartalma van. Az intim torna lényege – amely a gátizomzat erősítő módszere, kapcsolatban van az ürítésekkel és a szexuális élettel nőknél és férfiaknál egyaránt – a belülre figyelés, amely sokszor nehezen valósítható meg stresszes, gyorsuló világunkban. Bedő Bea Kriston-intimtorna-trénert kérdeztük.

– Az intim torna nagyon sok mindent takar, a hozzám fordulóknak van valamennyi ismeretük erről, de mindenki kíváncsisággal indul neki a négynapos kurzusnak. Az egy fontos pillanat, amikor egy-másfél óra elteltével, amikor még csak beszélgetünk, ismerkedünk, azt érzik a résztvevők, hogy jó helyen vannak, megnyugszanak, bizalommal néznek rám. Ebben az is szerepet játszik, hogy ráeszmélnek, nem egyedül vannak a problémájukkal, mások is hasonló okok miatt jöttek el a tornára. Egyik alkalomról a másikra bátrabbakká válnak, őszintén szembenéznek intim tüneteikkel. A másik szempont, hogy a 12 órás tanfolyam ideje alatt hátrahagyjuk a gyorsuló, stresszes mindennapokat, hiszen már maga a nyugodt környezet is lelassítja az embert. Általában a harmadik napra sikerül a tudatos befelé figyelés, bár vannak olyan résztvevők, akik már fél óra után képesek a teljes ráhangolódásra.

– Amikor befejeződik az aznapi közös tréning, látom a vendégek arcán, hogy kezdenek rendbe jönni önmagukkal, sugároznak, jól érzik magukat a bőrükben. Ez nekem is pozitív visszajelzés, hogy érdemes ezzel foglalkoznom immár tizenegy éve.
– Az ürítésekhez, a kiegyensúlyozott szexuális élethez és a szüléshez is elengedettnek, lazának kell lenni, amit a nem ilyen típusú embereknek – mert folyamatosan hajtanak, pörgősek, tevékenyek – külön meg kell tanítani. Nagyon sokan képesek felvenni az erősítő feladatok ritmusát, könnyen elsajátítják a gyakorlatokat, de nehezen lazulnak el.
– Fontos megemlíteni az érintett témák lelki hátterét a nőiesség és a férfiasság kapcsán, hiszen néha viccesen, néha komolyan, de rengeteg olyan kérdés felvetődik, amely az altesttel, illetve a női-férfi nemi szervekkel kapcsolatos, emiatt nagyon sok korábbi élmény a felszínre kerül. A tanfolyam alatt természetesen mellőzök minden személyeskedést, hiszen mindenkinek önmagával kell foglalkoznia, én csak irányítom a témák menetét.
– A résztvevők egyrészt kíváncsiságból érkeznek, vagy ajánlotta nekik a partnerük, a barátnőjük, hogy rengeteg területen hatékony az intim torna, hiszen az egyik legfontosabbra koncentrál, hogy komfortosabbá váljon az életünk. Konkrét problémával jönnek akár nők, akár férfiak, orvosi ajánlásra, és a tornától várják a megoldást, a javulást. Csodálatos a testünk, mert a mindennapos, egyéni testhelyzetben végzett gyakorlást meghálálja, idővel visszaáll a gátizmok funkciója, a tartás, illetve az elengedés. Speciális esetben a három-négy hónapos, kitartó, napi többszöri intim torna segíthet, hiszen akár műtétek is megelőzhetők a rendszeres gyakorlással.

megosztás
hozzászólások
világbajnokság (2), felveteli (29), relaxáció (1), nyelvvizsga (2), állatkínzás (2), Hotel Zenit (3), belfold (1440), Semmelweis Egyetem (1), KDNP (1), Koósz Attila (1), vasút (10), Sárdi Katalin (1), minimálbér (1), ajándék (8), advent (226), Marsalkó Dávid (1), Musica Antiqua (2), Bringatanya (2), zeneszerző (1), operatőr (1), drogmentes (1), macska (1), Fidesz (14), gépjármű (1), Illés Fanni (1), maraton (59), Street Festival Keszthely (1), paleo-ketogén (4), Sziládi-Kovács Tibor (2), Babos Lajos (1), kötélugró (1), Dublecz Karoly (2), Clemens Zsófia (1), Saul fia (7), utánpótlás (1), Pál Attila (1), Komoróczi Lajos (3), gyógytó (1), bor (26), Naszádos Antal (1), repülőtér (21), Főzzünk játszva (2), TRX (22), zala (1156), Bocuse (3), Bóka György (2), Selmeczy Zsuzsanna (5), sportlövő (2), emléknap (1), keszthelyi kilometerek (78)