Beköszöntő

2014. január 21.
Megjelent az év első Monitor közéleti lapja. 2014-ben huszonkét alkalommal találkozhat velünk, illetve folyamatosan beszámolunk Keszthely, Hévíz és a térség legfontosabb eseményeiről a www.monitormagazin.hu oldalon, valamint az újság Facebook-oldalán, amelynek immár több mint 6000 követője van. Köszönjük a bizalmat!

A legsikeresebb posztolás a közösségi oldalon egy-egy Balatonról vagy Keszthelyről szóló hír vagy fénykép, ez utóbbi Szeiler Gábor főszerkesztő kreativitását dicséri, de vannak nagyon lelkes fényképészeink is, akik megpillantják és megörökítik, majd megosztják a környezetünkben fellelhető csodákat, legyen az a táj szépsége, a tó sokszínűsége vagy éppen városunk építészeti ritkasága.

Az új évben mindjárt egy újdonsággal is szolgálhatunk a Keszthelyi-hegységbe érkező vendégeknek, a helyi kirándulóknak. Ökoturisztikai látogatóközpontot épít Gyenesdiáson a Bakonyerdő Zrt. A településen már több mint tizenöt éve tervezik a látogatóközpont felépítését, amely most közös fejlesztés révén valósulhat meg. A Természet Háza 600 négyzetméteres épülete várhatóan júniusra készül el. Az épületben állandó és időszaki kiállításokat tekinthetnek meg a látogatók, megismerhetik az érdeklődők a térség turistaútvonalait és kerékpárútjait is. Örömünkre szolgál az is, hogy három kilátót újjáépítenek, egyet pedig megépítenek. Ez utóbbi kiváló hely lesz a fotósoknak is.

Mi mással, egy környezetvédelmi fotópályázat eredményhirdetésével zárult a tavaly februárban indult Zöld Balaton-kampány. A projektet Gyenesdiás önkormányzata kezdeményezte, partnerként Keszthely, Balatonfüred, Fonyód, továbbá szakmai és civil szervezetek csatlakoztak. A projekt kiemelten foglalkozott a víztakarékossággal és a környezetvédelemmel.

A Monitor közéleti lap XXII/1. száma letölthető itt!

megosztás
hozzászólások
állami támogatás (1), Együtt (1), Szeiler Stúdió (32), Baptista Szeretetszolgálat (1), hévízi kifolyó (3), Révai Gábor (1), retro (1), mentő (9), véradás (2), DK (13), mellrák (1), Magyar Államkincstár (2), Carbona (9), 1956 (1), karácsonyi képeslap (1), helikon (41), miniszterelnök (2), Semmelweis (2), gyenesdias (213), Marsalkó Dávid (1), meiszner kati (16), vb (8), e-kereskedelem (1), ZalaSprings Golf Resort (2), Bock Bisztró Balaton (16), keprol kepre (7), muzeum (55), Platán étterem (1), Bogi (13), kereskedelem (1), verklifesztivál (3), sofőrszolgálat (1), Gelencsér Dental (3), medve (1), mozi (13), Komoróczi Lajos (3), ország torta (1), vitorlásverseny (30), erzsebet program (4), bank (7), Márton nap (1), oktatas (347), Spar (1), Balaton átúszás (5), migráns (3), nav (29), Filharmónia (1), tavaszi szél vizet áraszt (1), georgikon (38), Libás (2)