Beköszöntő

2014. január 21.
Megjelent az év első Monitor közéleti lapja. 2014-ben huszonkét alkalommal találkozhat velünk, illetve folyamatosan beszámolunk Keszthely, Hévíz és a térség legfontosabb eseményeiről a www.monitormagazin.hu oldalon, valamint az újság Facebook-oldalán, amelynek immár több mint 6000 követője van. Köszönjük a bizalmat!

A legsikeresebb posztolás a közösségi oldalon egy-egy Balatonról vagy Keszthelyről szóló hír vagy fénykép, ez utóbbi Szeiler Gábor főszerkesztő kreativitását dicséri, de vannak nagyon lelkes fényképészeink is, akik megpillantják és megörökítik, majd megosztják a környezetünkben fellelhető csodákat, legyen az a táj szépsége, a tó sokszínűsége vagy éppen városunk építészeti ritkasága.

Az új évben mindjárt egy újdonsággal is szolgálhatunk a Keszthelyi-hegységbe érkező vendégeknek, a helyi kirándulóknak. Ökoturisztikai látogatóközpontot épít Gyenesdiáson a Bakonyerdő Zrt. A településen már több mint tizenöt éve tervezik a látogatóközpont felépítését, amely most közös fejlesztés révén valósulhat meg. A Természet Háza 600 négyzetméteres épülete várhatóan júniusra készül el. Az épületben állandó és időszaki kiállításokat tekinthetnek meg a látogatók, megismerhetik az érdeklődők a térség turistaútvonalait és kerékpárútjait is. Örömünkre szolgál az is, hogy három kilátót újjáépítenek, egyet pedig megépítenek. Ez utóbbi kiváló hely lesz a fotósoknak is.

Mi mással, egy környezetvédelmi fotópályázat eredményhirdetésével zárult a tavaly februárban indult Zöld Balaton-kampány. A projektet Gyenesdiás önkormányzata kezdeményezte, partnerként Keszthely, Balatonfüred, Fonyód, továbbá szakmai és civil szervezetek csatlakoztak. A projekt kiemelten foglalkozott a víztakarékossággal és a környezetvédelemmel.

A Monitor közéleti lap XXII/1. száma letölthető itt!

megosztás
hozzászólások
katasztrofavedelem (44), Rio 2016 (32), politika (37), kisterseg (20), Spa Hévíz (3), republic (1), vb (8), vonat (7), Életfa iskola (2), Clemens Zsófia (1), augusztus 20. (5), Udvaros Dorottya (1), menza (2), életmód (10), Polgár Zsolt (1), balatongyorok jazz (23), jótékonyság (3), törvény (1), jogszabály (1), ZalaSprings Golf Resort (2), Palásthy Bese (2), Gyarmati Noémi (1), luxor (99), pedagógus (6), gyász (1), alternatív gyógymód (1), zivatar (1), Nagy Angelika (1), Szennyai Anita (2), web (5), kutatas (81), Pál Attila (1), Fodor Edith (3), örömszerző pillanatok (17), táska (1), Babos Lajos (1), Bartha Gábor (34), Stohl András (1), verseny (2), tiltakozás (1), kék zászló (1), Hegyi Roland (HR) (5), Kovács Beatrix (1), palyazat (164), keszthely program (1241), hosegriado (7), horgász (5), korhaz (99), szép (9), ipsos (1)