„Békesség nektek! Ne féljetek!”

2018. december 20.
Nemsokára itt a karácsony, és most egy olyan történetet szeretnék megosztani önökkel, amely számomra a leginkább megtestesíti Jézus Krisztust.

„Békesség nektek! Én vagyok, ne féljetek!” – ezt mondja először Jézus az apostolainak, miután feltámadott. A tanítványok félnek, rettegnek, sötét pincében bujkálnak, és a hitük gyenge. Ekkor jelenik meg Krisztus, és nem azt mondja, hogy lássátok, feltámadtam, térdeljetek le, imádjatok, csókoljátok meg a lábam, és alázkodjatok meg a hatalmas Isten egyetlen fia előtt. Nem ezt mondja. Nem ezt kéri. Nem vágyik sem csodálatra, sem áhítatra.

Csak áll ott szelíden a teremben, és nyugtatja az övéit. Békére int, és szeretetre. Nem kiabál, hogy lám, itt ültök, remegtek, lám, nem hittetek bennem, most kérjetek bocsánatot, és szégyelljétek magatokat. Mivel Jézus tudja, hogy akinek valójában hatalma van, annak nincs szüksége a látszatra. Neki, ahogy minden jó vezetőnek később, a hatalom nem más, mint szolgálat.

„Békesség nektek! Én vagyok, ne féljetek!” Minden benne van ebben a mondatban, ebben a jelenetben, ami Jézus volt, ami Jézus lehet számunkra. Minden benne van ebben a mondatban, hogy mit vár el Jézus mindazoktól, akik vezetnek egy közösséget, és mit vár el tőlünk, egyszerű halandóktól.

Tudom, hogy a szeretet istene manapság nem népszerű. Én most, karácsonykor mégis róla szeretnék beszélni, mert hiszem, hogy kicsit mindannyian ott kuporgunk saját rideg lelki pincénkben, magányunkban, és félünk. Hiszem, hogy mindannyian ott, legbelül arra vágyunk, hogy jöjjön valaki, aki csak annyit mond: „Békesség nektek! Én vagyok, ne féljetek!”
Kívánok mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendőt!
Teljen a következő év végre békességben!

Naszádos Péter
A grafikát Burucs Szabolcs készítette.

megosztás
hozzászólások
Selmeczy Zsuzsanna (5), Kartali Zsuzsanna (1), katasztrofavedelem (44), Gulyás Orsolya (2), hitel (5), Virágos Magyarország (6), dinnye (1), egészség (131), Bock Bisztró (12), monitormagazin (107), Balaton-átúszás (1), Suba Alexandra (1), ÉrtékTrend (35), Hírek képekben (10), Hollywood (1), idegenforgalom (174), Donkó Imre (1), OKJ (1), SzezOn bevásárló közösség (1), Festetics kastély (135), Novák Péter (1), nyugdij (8), aranyérem (1), kitüntetés (6), program (7), statisztika (2), Monitor Extra (21), Klenovics Mónika (2), bolt (3), Hanse (2), korcsolya (4), férfi (1), Platán étterem (1), Pete Krisztina (1), csillaghullás (2), traffipax (4), VÉDA (1), jovedelem (2), Bródy János (1), táska (1), diákolimpia (1), daganat (6), szunyog (3), Gyarmati Noémi (1), Gachályi András (3), Bedő Beáta (9), eon (2), maraton (57), labdarugas (25), spinning (1)