Bárányborda sárgarépás fűszerkéregben petrezselymes újburgonyával + borajánló

2014. április 24.
Van ismét egy jó receptünk, s egy hozzáillő borajánlatunk, próbálja ki!



Hozzávalók 4 főre:

1,2 kg bárányborda, 1,2 kg burgonya, olaj
A fűszerkéreghez: 10 dkg vaj, 5 szál kakukkfű, 4 szál rozmaring, 4 szelet száraz kenyér, 2 gerezd fokhagyma, 2 szál sárgarépa, 4 evőkanál vágott petrezselyem, só, bors, 1 tojássárgája

A felszeletelt bordákat kevés olajon elősütjük serpenyőben.
Tepsire helyezzük őket, ráhalmozzuk a fűszerkérget, és 5 perc alatt 180 fokos sütőben összesütjük.
A fűszerkéreg elkészítése: a vajat felhabosítjuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, a reszelt sárgarépát, a ledarált száraz kenyeret, s a fűszerekkel ízesítjük.
Helikon Taverna Étterem és Rendezvényközpont
Vonyarcvashegy, Helikon u. 22.
Tel.: 06-83/348-004, 06-30/217-9981
www.helikontaverna.hu
info@helikontaverna.hu

További receptek itt!
 

A húsvét a keresztény világ egyik legfontosabb ünnepe, megemlékezünk Krisztus feltámadásáról. Az ilyenkor készített ételeknek szimbolikus jelentőségük van. Ezek közé az ételek közé tartozik a bárányhús is. A bárány az egyik legősibb áldozati jelképünk. A hit tanítása szerint a halál angyala elkerülte a zsidók bárány vérével megjelölt házait, és ugyancsak e tanítás szerint „Krisztus a mi bárányunk, aki megáldoztatott érettünk”. Éppen ezért, akinek lehetősége van rá, készítse el a séf úr útmutatása szerint ezt a finom báránysültet. Miután a bárány rövid élete során már mindent megtett értünk, ezért iránta való tiszteletből kísérjük el egy hozzá illő borral, amely egy villányi pinot noir Wunderlich Alajos pincéjéből.
A pinot noir francia eredetű, az egyik legismertebb szőlőfajta a világon. A hűvösebb éghajlatú régiókban, országokban tudott elterjedni. Villányban is inkább az északi fekvésű területeken termesztik. A poharunkba töltve megcsodálhatjuk a világos rubinszínű, tükrös tisztaságát. Illatában piros húsú gyümölcsök bujkálnak, meggy és szamóca sok-sok fűszerrel. Szegfűszeg, leheletnyi fahéj és puncs. Nem nagy testű, inkább könnyed eleganciájával hódít. Nagyon harmonikus ünnepi bor. 16-17 °C-on, nagy, öblös pohárból mutatkozik be a legszebben.
Kedves egészségükre! Kellemes húsvéti ünnepet kívánok mindnyájuknak!
Pampetrics Borkereskedés Kft.
8360 Keszthely, Rezi út 2.
06-83/312-551 06-30/939-8185

 

megosztás
hozzászólások
gyógytornász (1), szavazas (9), egészség (131), alpolgármester (2), Főzzünk játszva (2), kutatók éjszakája (1), szerelem (1), telefon (3), állami támogatás (1), úszás (22), sütemény (1), Rio 2016 (32), tavaszi szél vizet áraszt (1), sportlövő (2), Horváth Szabina (1), Balaton átúszás (5), Bock Bisztró Balaton (16), olimpia (152), újév (6), Hévízi-tó (1), keszthely balaton kekszalag (5), Musica Antiqua (2), Hanse (2), jég (5), Fenyves allé (1), Kartali Zsuzsanna (1), kresz (2), Bocuse (3), Csöre Gyula (1), fesztival (93), uzemanyag (24), kormánymegbízott (1), gyógyítás (2), taverna (25), Cserszegi fűszeres (1), vendégéjszaka (2), posta (1), ponthatar (6), szüret (4), Pelso Társaság (6), web (5), szép (9), Apák napja (1), Zala folyó (1), humanitárius település (1), Füzes Eszter (1), HUSZ (7), Örvényeshegy Piknik (3), Saul fia (7), fitnesz (1)