Balatoni szezonnyitó koszorúzással

2014. május 01.
Keszthelyen ünnepélyesen nyitották meg a szezont, hagyományosan május első napján. A Balaton-parti sétányon megtartott rendezvényen a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar műsorát és a zászlófelvonást követően Manninger Jenő országgyűlési képviselő köszöntőjében elmondta: az évad fontos Keszthelynek, a a tónak fontos Keszthely, a Balaton fővárosa.
Nézze meg galériánkat!

Az elmúlt években számos fejlesztés valósult meg a városban, melyek egytől egyig szolgálják a turizmust. Szépült a Balaton-part, a fejlesztések megadják a további beruházások méltó hátterét. Akár annak is, hogy a Balaton-parton álló patinás, de rossz állapotban lévő épületek megújuljanak. Beszédében szép évadot, jó időt kívánt a szezonhoz.

Pálinkás Róbert alpolgármester, a Helikon kastélymúzeum igazgatója a keszthelyi fejlesztésekről beszélt. Elmondta: a Ruzsics Ferenc polgármester vezette képviselő-testület meghatározta a fejlesztési irányokat, melynek fő tengelye a Festetics kastély, a Fő tér és a Balaton-part lett. Ennek jegyében indultak és folytatódnak idén is a fejlesztések pályázati pénzek felhasználásával. Beszélt a kastély beruházásáról, s arról, hogy a megújul a város közvilágítása, s még idén átadják a Hévízt a Balaton-parttal összekötő kerékpárutat. Olyan közeget szeretnének teremteni, ahol jó élni és vállalkozni – mondta, kérve Isten segítségét a jó turisztikai szezonhoz. Elmondta azt is, hogy a Festetics örökség jegyében, bemutatása érdekében új programcsomagot indítanak.

Dr. Horváth Viktória helyettes turisztikai államtitkár beszédében az élet ritmusának nevezte a balatoni szezonnyitót, ami mindig pezsgést visz a térség életébe. A felkészülés során mindenki igyekszik, hogy a megfelelő minőségi szolgáltatásokat tudja nyújtani a  vendégeknek. Elmondta: az elmúlt szezon nagyon jól sikerült a Balatonnál, ahol tíz százalékos volt a forgalomnövekedés. A Szép kártyának is köszönhetően 640 ezer hazai vendég érkezett a tóparti régióba, a külföldi turisták mellett, s ők hatmilliárd forintot költöttek. Mint mondta, a Balaton nagyon fontos a turizmusban, hiszen vannak országok, melyek hazánkat a Balatonnal azonosítják, vagy Budapest után a tavat ismerik csupán. A határnyitás 25. évfordulója kapcsán beszélt arról, hogy a régió mekkorát változott a negyed század alatt. Szerinte a most hazánkba látogató német vendégek rá sem ismernek egykori kedvelt találkozóhelyükre, sem kinézet, sem szolgáltatások (gasztronómia, wellness, kulturális programok) tekintetében. Hangsúlyozta: a szívélyesség és a Balaton csillogása soha nem változott és nem változik a jövőben sem.
A szezonra minden tekintetben felhőtlen nyarat kívánt, majd Pálinkás Róberttel közösen megkoszorúzták a Balatont.

 

megosztás
hozzászólások
margaret thatcher (1), polgármester (153), táska (1), kereskedelem (1), test (1), Golgota Baptista Gyülekezet (1), telihold (1), keszthely balaton kekszalag (5), skandinav lotto (81), kenyér (7), tenisz (3), TRX (22), keszthely (4040), vasárnapi pihenőnap (3), Zala Volán (1), alkohol (4), támogatás (5), kitüntetés (6), Torsa Dániel (1), Csótár András (58), Nyitott Balaton (2), Tóth Gergely (1), tispol (3), munkaviszony (1), kezilabda (64), Bogi (13), Vigántpetend (1), választás (46), jogosítvány (1), Keszthelyi Környezetvédő Egyesület (2), Művészetek völgye (7), erdő (2), onkormanyzat (481), film (8), hullámmasszázs (1), tanulás (2), vízimentő (5), jogsebész (9), La Montanara (1), kulturalis (4), Forstner Anna (1), fa (1), Alsópáhok (51), Spa Hévíz (3), művészet (1), oktatas (347), tavasz (1), levendula (2), Krasznai István (1), shotokan karate (3)