Balatoni szezon – megnyitva!

2013. május 01.
Keszthelyen sok újdonság várja a turistákat az idei szezonban - hangzott el a május elsejei szezonnyitó ünnepségen, melyet a Balaton-parton tartottak. A Himnusz és a zászlófelvonás után a város alpolgármestere, Pálinkás Róbert mondott beszédet, megköszönve, hogy a turizmusban érdekeltek komoly munkát végeztek a közös cél érdekében.
Nézze meg galériánkat!

Elmondta: az önkormányzat sokat tett azért, hogy a városba érkező vendégek jól érezzék magukat. Ennek érdekében tavaly megújították a belvárost, a Fő teret, a Balaton-parti sétány jelentős részét, utóbbi beruházás idén folytatódik, 350 millió forintos vissza nem térítendő pályázati támogatás jóvoltából. A parton olyan fejlesztések valósulnak meg (műjégpálya, skate pálya, stb.), melyek meghosszabbítják a szezont.  A Balatoni Múzeum, a Georgikon Majormúzeum megújulása, fejlesztése szintén szolgálják az idegenforgalmat, ahogy a Festetics kastély hamarosan induló 1,8 milliárdos fejlesztése is. Azt mondta, a következetes munkának meglesz az eredménye, a vendégek felfedezik Keszthelyt.

Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a Zala megyei közgyűlés elnöke további tervekről ejtett szót, olyanokról melyek még keresettebbé, kedveltebbé teszik Keszthelyt. Megemlítette a módosított Balaton törvényt, ami újabb lehetőséget biztosít majd a város számára.

Szezonnyitó beszédében dr. Horváth Viktória,  turisztikáért felelős helyettes államtitkár a vendéglátók áldozatos munkáját emelte ki, akik a szezonban nem ismerik a szabadnapot, s éjt nappallá téve dolgoznak a vendégek minél jobb kiszolgálása érdekében. Kifejezte reményét, hogy az idei szezonban még több turista érkezik majd a városba. A szezonnyitó ünnepség a Balaton megkoszorúzásával ért véget.

megosztás
hozzászólások
gyermekfelügyelő (1), szunyog (3), család (1), jog (3), gyermek (12), Taliándörögd (1), környezetvédelem (2), költészet napja (2), tranzakciós díj (1), Bock Bisztró Balaton (16), C+ fesztivál (1), kormánymegbízott (1), egyház (2), balatongyorok jazz (23), Ekmann László (1), jégpálya (4), sportlövő (2), Gyertyánági Endre (1), gazdasag (363), táska (1), Márki Péter (1), keszthely (4040), traffipax (4), pálinka (2), ellazulás (1), Hanse (2), autizmus (2), keszthely foter (201), Pura Vida Port (1), vízkereszt (1), sport (1085), Magyarország szépe (1), Rézsó Tamás (6), regisztráció (1), matolcsy gyorgy (1), GESZ (11), pszichoterápia (1), sofőrszolgálat (1), regatta (2), Gyarmati Noémi (1), humanitárius település (1), fájdalommentes (3), idegenforgalmi adó (1), Ifi Ferenc (1), Révai Gábor (1), tűzijáték (1), országgyűlési képviselőjelölt (11), antsz (15), cigaretta (13), Polgár Zsolt (1)