Balatoni kurzusok a borról, gasztronómiáról

2015. március 19.
Elindult a Balatoni Kurzusok sorozata, melyen olyan előadókkal ismerkedhet a közönség, akik akár példaként is szolgálhatnak: értéket képviselnek, vagy márkát teremtettek a saját erejükből. Somogyi Zoltán Max, a Balatoni Kurzusok ötletgazdája lapunknak elmondta: a meghívott vendégek és a témák nagyrészt kötődnek a Balatonhoz, a borhoz, a gasztronómiához, a helyi értékekhez.„Célunk, hogy a vidéken élőkhöz is jussanak el azok az emberek,  információk, tudás, melyek egyelőre főváros- központúak. Első  rendezvényünk a Kovács Antal háromszoros, örökös magyar bajnok sommelier vezette borkurzus, ami nagyon jó ár/érték arányú rendezvény, 2015. április 25-én, 9.30-tól a Torony csárdában. Itt a borkóstolás technikájáról, az étel és bor harmóniájáról tanulhatnak a résztvevők,  akik azt is megismerhetik hogyan és miért törődjünk a borral és betekintést nyernek a  szerviz, a dekantálás, a pezsgőbontás, a pohárismeret rejtelmeibe is.”

A programokat – lehetőség szerint – Gyenesdiáson szeretnék megrendezni.
 
A következő kurzus május elején lesz, meghívott vendég Kocsis Bálint séf, a Csíkos lekvárok atyja, a balatonfői konyha séfje.

Tervezett előadók: Segal Viktor sztárséf, Csapody Balázs (Kistücsök  étterem), Dobai András (Balatonfüred, Kredenc bisztról), Mautner Zsófia (No. 1 gasztroblogger, tanácsadó),  Harrer-Abosy Beatrix (Harrer csokoládé, Sopron), Szarvas Mici (kézműves bábok, Miciségek).

Az első Balatoni Kurzus részletei:
2015. április 25. szombat, 9.30.
Gyenesdiás, Napfény u. 1., Torony csárda

Kovács Antal, háromszoros magyar bajnok sommelier vezeti be a résztvevőket a borok izgalmas és titokzatos világába!

1. Előadás - a borkóstolás technikája
    Ebéd                                                               
2. Előadás - étel és bor harmónia
    Kávészünet
3. Előadás - törődés a borral (szerviz, dekantálás, pezsgőbontás, pohárismeret)

Részvételi díj: 10.000 Ft, mely tartalmazza az előadásokon való részvételt, a kóstolt borokat, az ebédet és ásványvizet.
Jelentkezés: 2015. április 22-ig.
A jelentkezés a részvételi díj befizetésével válik véglegessé, melynek módjáról elérhetőségeinken kérhet információt. A programon való részvétel limitált.
A szervezők fenntartják a jogot, hogy a kurzus időpontját módosítsák.

Jelentkezés és bővebb információ:
Somogyi Zoltán Max
bk@maxgastro.hu
06/(31) 317 9743
www.facebook.com/BalatoniKurzusok

 

 

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
fájdalommentes (3), közmunka (1), kalendarium (831), áramszünet (3), Szent Mihály (1), Taliándörögd (1), kozlekedes (8), Oroszlán Zsolt (2), vívás (1), Joós Adél (1), Biró Lajos (1), tornádó (1), építész (3), menetrend (3), alkohol (4), Komoróczi Lajos (3), fogyasztóvédelem (1), jogosítvány (1), Carbona (9), Eurovíziós Dalfesztivál (1), Koncz Zsuzsa (1), néptánc (4), Reischl-sörház (1), Horváth Szabina (1), Clemens Zsófia (1), Polgári vélemény (6), szallas (39), szép (9), Pampetrics Milán (2), Halház kft (1), szépségápolás (8), A Dal (3), Szeiler (63), karate (2), karácsony (20), parlament (72), balett (1), kutya (23), posta (1), Zalaszántó (1), sarmellek (53), Zalai Borcégér (5), program (7), retro (1), Somogyi Zoltán (4), ingatlan (12), katasztrofavedelem (44), kereskedelem (1), óraátállítás (3), balatoni strandbelépő (1)