Balatoni bringaút hajóval?

2013. augusztus 26.
Szeptember 9-én indulnak a kerékpárszállító hajók a Balatonon. Pattanjon bringára Balatongyörökön, tekerjen át Balatonmáriafürdőre és ringatózzon a habokon kerékpárjával együtt vissza a kiindulási pontba!

Ősszel a Balatonban fürödni már nem lesz olyan nagy élmény, kipróbálni a tó körüli bringautat már annál inkább. Persze nem mindenki tudja vagy akarja körbetekerni az egész Balatont – nekik nyújt hangulatos menekülési útvonalat a hétvégenként közlekedő kerékpárszállító hajójárat- írja a travelo.hu.

A Balatoni Hajózási Zrt. tavasszal írt alá megállapodást Balatonmáriafürdő, Balatongyörök és Szigliget önkormányzati vezetőivel Balatonmáriafürdőn arról, hogy egy új, szezonhosszabbító hajójáratot indítanak, amelynek költségeit - amennyiben a jegybevételek nem biztosítanák a fedezetét - az önkormányzatok állják.
Az induló hajójárat a három érintett település turisztikai látványosságainak megismertetésében segít, illetve azokat fűzi egybe. Az új járat májusban és szeptemberben közlekedik hétvégenként a szombati napokon Balatongyörök-Balatonmáriafürdő-Szigliget útvonalon, vasárnaponként Balatonmáriafürdő-Balatongyörök útvonalon, ezzel is támogatva a balatoni szezon meghosszabbítását.

A hajózási társaság menetrend szerinti járatai nyári idényben e települések között is közlekednek, az elő- és utószezonban azonban nem. Ezért kezdeményezte a keszthelyi Turisztikai Egyesület olyan új járat bevezetését, amely tavasszal és ősszel közlekedik, kerékpárok szállítására is alkalmas, így lehetőséget teremt a Keszthelyi medence körbebiciklizésére és a szigligeti vár könnyebb elérésére is.
Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy évről évre nő a kompon és a személyhajókon szállított kerékpárok száma is a Balatonon. A kerékpáros forgalom további fellendítése érdekében a hajózási társaság az idén nem emelte a felnőtt kerékpárjegy árát, az új járaton pedig akciósan, 500 forintért, féláron szállíthatják az utasok a biciklijeiket. A cég a bringás-turizmus jobb kiszolgálása érdekében idén az Akali vízibusz hajóját is átalakította, alkalmassá téve 30 kerékpár szállítására.

A menetrend letölthető itt!

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
Kerner Gábor (2), bezárás (1), Torsa Dániel (1), Zsittnyán Tamás (1), jutalom (1), Szeiler Gábor (1), Baptista Szeretetszolgálat (1), boldog (1), diákolimpia (1), Biró Róbert (15), szalon (1), tanulmány (11), minisztérium (7), gyenesdias (213), keszthely foter (201), ország torta (1), Keszthely HUSZ (3), alpolgármester (2), országgyűlési képviselő (33), gépjármű (1), Keszthelyi Kiscápák (6), Szent Mihály (1), Papp Gabor (227), örömszerző pillanatok (17), bor (26), Tóth Gergely (1), felmeres (10), eon (2), cigaretta (13), Sifter Rózsa (1), iskola (338), online (1), nagyik karácsonya (1), Illés Fanni (1), traffipax (4), meteorologia (146), Gachályi András (3), koraszülött (1), riporter (1), repuloter (64), Szeiler Stúdió (32), tűzijáték (1), pszichoterápia (1), Happy Dixieland Band (8), Széll Tamás (1), Magyarország szépe (1), áramszünet (3), középiskola (1), Novinszky Petra (1), Lidl (1)