Balaton-parti sétánytól a játszóterekig

2014. október 11.
Hamarosan teljes hosszában végigsétálhatnak a Balaton-part keszthelyi, Főnix kikötőtől a városi mólóig tartó szakaszán a vendégek, elkészült és átadták ugyanis azt a háromszáz méter hosszú sétányt, mely nagyban szolgálja a turizmust.


Manninger Jenő
országgyűlési képviselő Ruzsics Ferenc polgármester társaságában a beruházással kapcsolatosan elmondta: a sétányt a Balaton Fejlesztési Tanács húszmillió forint értékű támogatásával sikerült megvalósítani, Keszthely önkormányzata kilencmillió forintnyi forrást adott a beruházáshoz.

A szóban forgó szakasz korábban meglehetősen rossz állapotú volt, azon - mivel nagyrészt sóderes és füves volt - a kerekes székes emberek és a babakocsit toló anyukák nagyon nehezen tudtak közlekedni. Ezek a problémák megoldódtak, a sétány új burkolatot, dekoratív térkövet kapott, de a világítást is korszerűsítették, padokat helyeztek ki, s egy senior játszóteret is kialakítottak különleges, érdekes eszközökkel.
Manninger Jenő hozzátette, hogy a fejlesztés szolgálja majd azt a törekvést is, hogy a városba, a Balaton-partra magánbefektetők érkezzenek, s ott beruházásokat valósítsanak meg. A sétánynak egy rövid szakasza még nem készült el, ennek oka, hogy ott komoly földmunkákat kell végezni. A hiányzó rész a tervek szerint jövő év áprilisára, azaz az idegenforgalmi szezon kezdetére elkészül.

Az Egry József Általános Iskolában játszóteret avattak. Ruzsics Ferenc polgármester ezzel kapcsolatosan elmondta: áttekintették a város játszótereinek helyzetét, s döntöttek több felújításáról. Az Egry-iskolában négy elemből álló játszóteret építettek, mely a jövőben bővül. A beruházás értéke mintegy 1,7 millió forint volt. Hozzátette: hamarosan a Georgikon utcai óvodában is munkák kezdődnek, a gyermekek ott is új, biztonságos, minden követelménynek megfelelő játszóteret vehetnek birtokba.

 

megosztás
hozzászólások
egeszsegugy (266), repülőtér (21), Erdély (2), kormanyhivatal (93), operatőr (1), ország torta (1), női gombolkodó (5), állatkínzás (2), Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (1), Reischl-sörház (1), Bartha Gábor (34), Cseh László (1), autóbusz (1), Cséby Géza (5), aranyérem (1), szűrés (1), Keszthelyi Egyesített Szociális Intézmény (2), SzezOn bevásárló közösség (1), Tour de Hongrie (2), Major Veronika (5), A Dal (3), Varga Terézia (1), Biró Róbert (15), Balatoni Szövetség (3), Fidesz (14), voroskereszt (24), művészet (1), úszás (22), lotus (1), koktél (1), Bóka Péter (1), Musica Antiqua (2), állatkert (1), FINA vizes világbajnokság (1), Rtime (5), hotel mirage (1), méregtelenítés (1), programajánló (19), Somogyi Zoltán (4), Aradvári László (1), Hosszú Katinka (2), Pelso Társaság (6), szauna (2), Zala folyó (1), Polgári vélemény (6), Márton nap (1), férfi (1), kisterseg (20), strand (21), Hírek képekben (10)