Az úszásoktatás támogatására

2014. szeptember 27.
Ahogy eddig minden tanévben, úgy az idén is biztosítja a keszthelyi önkormányzat a diákok uszodába utaztatási költségét. A támogatásra 2014-ben másfél millió forintot fordítanak.

Ruzsics Ferenc polgármester elmondta: fontosnak tartják a keszthelyi iskolások és óvodások úszásoktatását, amit több módon is segíteni kívánnak. Így nem csupán az uszoda használatát biztosítja ingyen az önkormányzat a keszthelyi nevelési-oktatási intézményekbe járó gyerekeknek, hanem arra is odafigyel, hogy sem a szülőknek, sem az iskolának ne kerüljön pénzébe az utaztatás.
A tanuszodához közel elhelyezkedő intézményekből a közlekedést gyalogosan oldják meg, a távolabbi, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz nem tartozó óvodák és iskolák gyermekei számára az autóbusz költségét pedig a városi önkormányzat átvállalja.
Az utaztatásra kötött előző szolgáltatási szerződés lejártával a 2014/15-ös tanévre is időszerűvé vált a személyszállító cég kiválasztása. A beérkezett pályázatok közül a Zala Volán Közlekedési Zrt. kedvezőbb ajánlatát fogadta el szeptemberi soron kívüli ülésén a testület. A támogatásra az önkormányzat 2014-ben másfél millió forintot fordít.
A Csik Ferenc tanuszodát 2010-ben nyitotta meg Keszthely városa. Az építkezést a Zala Megyei Közgyűlés finanszírozta 270 millió forint értékben, a keszthelyi önkormányzat pedig – a terület biztosítása mellett – az üzemeltetést vállalta magára.
– A Balaton fővárosában kiemelten fontosnak tartjuk, hogy már a legkisebbek is biztos úszástudással rendelkezzenek, az oktatáshoz pedig ideális körülményeket nyújt a tanuszoda – mondta a polgármester. – Nem szerettük volna, hogy az iskolák fenntartásában a megnyitás óta történt változással hátrányt szenvedjenek bármely intézmény diákjai, így továbbra is ingyenesen biztosítja a város az összes intézmény számára az uszoda használatát.

megosztás
hozzászólások
georgikon dse (7), transzfer (1), rádió (1), Kehidakustány (1), Pura Vida Port (1), Balatonfüred (3), Ugrimanók (1), felmeres (10), drog (3), munkaszünet (1), keresztény (2), oscar (13), Mátrai Gabriella (2), diakhitel (7), mozi (13), Virágos Magyarország (6), munkahely (8), police (513), Burgonyakutatási Központ (2), mellrák (1), Hévíz SK női kézilabda csapata (1), nav (29), országgyűlési képviselő (33), reklám (1), mobil (2), Tarkarét Biofarm (1), gasztroblogger (2), Ruzsics Ferenc (434), rezsi (18), fájdalomambulancia (2), szűrés (1), film (8), keszthely program (1241), Clemens Zsófia (1), étrend (4), iskola (338), Bocuse (3), politika (37), ország torta (1), vasút (10), meteorologia (146), lotus (1), kormanyhivatal (93), szilveszter (6), borünnep (24), egeszsegugy (266), Zsittnyán Tamás (1), nyugdíjas (2), Rigo Csaba (36), nyaralas (12)