Az ünnepi utazási szokásokhoz igazítják a vonatok közlekedési rendjét

2012. december 20.
A karácsonyi és a szilveszteri utazási szokásokhoz igazodva változik a vonatok közlekedési rendje, több mentesítő járatot indít és fokozott biztonsági intézkedéséket rendelt el a MÁV-START Zrt.

A vasúttársaság csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a személyszállító vonatok december 23-án, vasárnaptól december 25-én, keddig ünnepnapi, december 26-án, szerdán vasárnapi menetrend szerint közlekednek. December 27-én, csütörtökön már a megszokott, munkanapi menetrend lesz érvényben.
A szilveszteri és az újévi ünnepi forgalomban a vonatok december 30-án, vasárnap és december 31-én, hétfőn ünnepnapi, 2013. január 1-jén, kedden vasárnapi menetrend szerint közlekednek. Január 2-án, szerdán pedig már a megszokott munkanapi menetrend lesz érvényben.
Jelentősen megnövekvő utasforgalomra számít a vasúttársaság a főváros irányából Győr és Pécs felé, ezért december 21-én, pénteken mindkét városba mentesítő vonat is indul Budapestről. További mentesítő vonatok indulnak a fővárosba 2013. január 1-jén Nyíregyházáról, Győrből, Pécsről és Nagykanizsáról.
A módosított közlekedési rendről a MÁV honlapján (www.mav-start.hu) található menetrendi keresőben és a helyi tarifával hívható MÁVDIREKT vonalon is tájékozódni lehet - hangsúlyozta a vasúttársaság közleményében.
Kiemelték továbbá, hogy a megnövekvő ünnepi utasforgalomra készülve a vasúttársaság fokozott figyelmet fordít a közlekedő szerelvények üzembiztonságának fenntartására, valamint az utasok személy- és vagyonvédelmének erősítésére is. Mint kifejtették: a következő napokban különösen a Készenléti Rendőrség, de más rendőri szervek is megnövelt létszámmal látnak el szolgálatot a vasútállomásokon, pályaudvarokon és a személyvonatokon. Ezen felül az utasok vagyonbiztonságának fenntartására a MÁV-START Zrt. a MÁV Zrt.-vel és a MÁV Vasútőr Kft.-vel együttműködve a szokásosnál nagyobb számban tervez állomási és vonatkísérő járőrszolgálatokat, számítva az ebben a munkában eredményesen együttműködő vasúti polgárőrökre, egyesületekre is. mti

megosztás
hozzászólások
Semmelweis Egyetem (1), kultura (22), Naszádos Péter (12), marko peter (22), jégpálya (4), óraátállítás (3), erdő (2), Fodor Edith (3), freestyle foci (1), Kovács Beatrix (1), kornyezettudatos (4), támogatás (5), webshop (1), Gelencsér Dental (3), Bringatanya (2), fogorvos (5), temetés (2), egeszsegugy (266), program (7), himnusz (1), állatvédő (5), Owaimer Zoheir (1), Balaton (1157), borünnep (24), Együtt (1), DJ Gerysson (1), Ékszertáska (2), alakformálás (6), goldmark muvelodési kozpont (60), díj (4), balett (1), világnap (1), Balaton-átúszás (1), Márton nap (1), ló (1), jutalom (1), cigaretta (13), pápa (1), gyermekszám (1), bank (7), holdfogyatkozás (1), gyermekbarát (2), zápor (1), Halott pénz (1), Rézsó Tamás (6), punkosdi regatta (9), Márki Péter (1), minimálbér (1), Palásthy Bese (2), gyógytornász (1)