Az interneten ismerkedett a 11 éves kislány, orális aktus lett a vége

2015. november 20.
Nemrég egy szeretetvágyát a neten keresztül kielégíteni akaró kislány és egy, a koránál alacsonyabb szintű szexuális fejlettséggel bíró férfi ügyében hozott döntést a Keszthelyi Járásbíróság.A vádirat szerint a 10 és fél éves sértett kislány magát 11, illetve 14 évesnek megadva regisztrált két internetes közösségi portálon  még 2013-ban. A neten keresztül több, nála idősebb férfivel váltott levelet. Így került kapcsolatba az akkor 25 éves vádlottal is, aki fiatalabb lányokkal vette fel a kapcsolatot a világhálón. A sértett és a vádlott között egy időre megszakadt ugyan a virtuális kapcsolat, ám 2014 májusában újra csetelni kezdtek, s egy beszélgetés alkalmával a vádlott kérésre a lány webkamerán keresztül megmutatta neki meztelen felsőtestét. Néhány levélváltással később a vádlott már  személyes találkozóra hívta a sértettet, aki  igent mondott, így 2014. május 11-én sor került a találkozóra is. A vádlott autóval a sértettért ment, majd Balaton-partra vitte. Először csak sétáltak és beszélgettek, ám nem sokkal később beültek a közelben parkoló kocsiba. Az autóban mindketten meztelenre vetkőztek, és – a sértett bevallása szerint az ő ötlete nyomán - orális aktusra került sor köztük.
Az ügyre úgy derült fény, hogy a sértett korábban jött el az iskolából, s észrevették, hogy beszáll egy idegen autóba.

Szeretetre és törődésre vágyott
Az ügy első tárgyalásán a vádlott vallomást nem tett, csak arról nyilatkozott, hogy a megértette az ellene felhozott vádat, s nem ismeri el a bűnösségét. Korábban azt vallotta, hogy úgy tudta, a lány elmúlt 14 éves, s tagadta, hogy orális aktusra került volna sor köztük.
A sértett a tárgyalás során bírói kérdésekre válaszolva elmondta, hogy édesanyja nem tudott arról, hogy a neten levelezik, s hogy a csetpartnerei között huszonéves férfiak is vannak.  Kiderült, hogy a sértett több esetben is használt webkamerát, s eleget tett olyan kérésnek, hogy megmutassa magát felsőruházat nélkül. A vádlottal zajló találkozásról elmondta, hogy az iskolából engedély nélkül jött el, s számított arra, hogy testi kapcsolat is lehet közte és a férfi között. Bevallása szerint az orális aktust végül ő kezdeményezte.

Az eljárás során mind a sértettről, mind a vádlottról készült igazságügyi pszichológus szakértői vélemény. A szakértő szerint a sértettnek nagyfokú szeretet- és támaszigénye van. Úgy vélte, a cseten megismert férfiak megértik, megvigasztalták, ha problémája volt.
A vád szerint a vádlott tisztában volt a sértett korával - bár ő ezt tagadta - , s a szakértői vélemény szerint a lány fejlettsége, adottságai folytán nem kelthette idősebb személy benyomást. A pszichológus szakértő megfogalmazása szerint a vádlott szexuális fejlettsége korához képest alacsonyabb, feminin, nem egy felnőtt férfi személyiség jegyeivel bír, magatartását felelősség-elhárítás jellemzi.

 2 év szabadságvesztés, 3 év 6 hónapra felfüggesztve
 Az ügyben a közelmúltban döntött a Keszthelyi Járásbíróság, bűnösnek mondva ki a vádlottat szexuális erőszak bűntettében, s őt 2 év - végrehajtását 3 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztett - szabadságvesztésre ítélve. Az I. fokú bíróság elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét, valamint kötelezte a vádlottat, hogy 2 éven át vegyen részt személyiségfejlesztő egyéni vagy csoportos pszichológiai terápián.
Az ítélet indokolásában elhangzott: a tényállás megegyezik a vádiratban foglaltakkal. A sértett  - mind a szakértői vélemény szerint, mind a bíróságon -  élményszerű beszámolót adott a történtekről, így a bíróságnak nincs kétsége arról, hogy az elmondásának megfelelően történtek az események. A fiatal lány az internet adta korlátlan lehetőségeket használta fel arra, hogy a neki hiányzó törődést, az áhított figyelmet meglelje. Korából adódóan ezek eredendően még nem szexuális irányultságú vágyak voltak, sokkal inkább kedvességre, érdeklődésre vágyott, ami – a partnerei életkorából adódóan is – szexuális tartalmúvá vált. A sértett elmondásából kitűnt: jól esett neki, mikor beszélgetőpartnerei megdicsérték, bókoltak neki, felfigyelt rá valaki. Ő voltaképpen csak ezt akarta elélni valamilyen módon. A célhoz választott eszköz azonban sem korának, sem fejlettségének nem volt megfelelő. Tájékozottságát az internetről, valóság show-ból szerezte, nem reális képet teremtve ezzel magában. 11 éves létére huszonévesektől várt és kapott pozitív visszajelzéseket.
A vádlott tekintetében elhangzott: egy  huszonéves, fejlett férfinak tudna kell nemet mondani egy tizenéves gyermeklánynak, képesnek kell lennie visszautasítania a közeledését, mert tisztában kell lennie azzal, hogy a közeledés nem valódi szexuális igény, hanem a szeretetnek a szülői gyengédségben való megnyilvánulására irányul. A visszautasítás itt azonban nem történt meg, a vádlott szexuális fejlettsége ugyanis a szakértői vélemény szerint elakadt, nem a korának megfelelő szinten van.  ”Hódítani” sem a korosztályában kezd, hanem a tizenévesek között, abban a vélt korosztályban, amelybe szexuális fejlettség tekintetében maga is tartozik.
A sértett és a vádlott „találkozása” egy a koránál fejlettebb, a törődést, gyengédséget  tévesen szexuális felhanggal azonosító kislányé és egy, a koránál alacsonyabb szintű szexuális fejlettségű fiatalemberé.
A bíróság úgy ítélte, hogy 2 év szabadságvesztés, 3 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztve, a pártfogó felügyelet, valamint a 2 évig tartó személyiségfejlesztő terápia a büntetési célok megvalósulását szolgálja. Az ítéletet a felek, illetve az ügyész tudomásul vették, így az jogerős.

Kell beszélni róla
Az eset napvilágra kerülését követően a sértett és a vádlott nem váltott több levelet, a lány internethasználatát szankcionálták a szülők, az iskolában felvilágosító előadás, osztályfőnöki óra keretében beszéltek a témáról.
Megelőzve a hasonló eseteket az internet, illetőleg a közösségi portálok veszélyeiről a rendőrség bűnmegelőzési egységének munkatársai felvilágosító előadást tartanak a diákoknak: bárki felkeresheti az illetékes kapitányságot ilyen kéréssel. 
A Zala megyei kapitányságok elérhetősége itt található meg:
http://www.police.hu/ugyintezes/szerv/orszagos-rendor-fokapitanysag/zala-megyei-rendor-fokapitanysag

Dr. Beznicza Árpád
sajtószóvivő

 

megosztás
hozzászólások
szex (9), balatongyorok jazz (23), állatok (16), turisztika (94), HUSZ (7), Palásthy Bese (2), fitnesz (1), A Dal (3), Halott pénz (1), Kehidakustány (1), nyár (1), Nyári Viola (1), Donkó Imre (1), Suba Alexandra (1), Benkő Lívia (1), Palásthy Bese (1), keszthelyi-hegység (1), ajánló (1148), Kányavári-sziget (1), Via Hotel (1), Pete Krisztina (1), Nyitott Balaton (2), Miss Balaton (1), Rózsakert étterem Hévíz (1), Pampetrics György (21), statisztika (2), Nagy Bálint (10), Golfclub Imperial Balaton (2), traffipax (4), tornádó (1), Ruzsics Ferenc (434), Balaton Sound (2), relaxáció (1), jégpálya (4), Taliándörögd (1), Reischl-sörház (1), Komoróczi Lajos (3), Pálfi László (1), előadás (14), online (1), menzareform (4), Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (3), Horváth Mariann (1), Oláh Péter (2), szabadsag (2), tour de france (1), egyház (2), Balatoni Kurzusok (8), meteorologia (146), sztár (2)