„Az ilyen oroszínséges időkben is nyolcvanszázalékos az éves foglaltságunk”

2015. június 26.
Véget ért az iskola, tombol a nyár, olvadoznak a hőmérők. A főszezonba léptünk, ezért megkerestük a keszthelyi, hévízi szállodák vezetőit, mondják el tapasztalataikat az idényről. Elsőként Mácsai Péterrel beszélgettünk, aki tavaly nyáron vette át a Danubius hévízi szállodáinak vezetését (Danubius Health Spa Resort Aqua**** és Danubius Health Spa Resort Hévíz**** Superior). Kinevezése három évre, a korábbi igazgató, Nagy Rita távolléte idejére szól. Nincs könnyű helyzetben, mert a mindennapokban két elődje keze nyomát is érezni a szálloda működésén.− Beugrás vagy hosszú távú berendezkedés a hévízi kinevezés?

− Egy évvel ezelőtt határozottan azt válaszoltam volna, hogy elfogadtam Deák Imre vezérigazgató felkérését, és idejövök három évre. Ma már nem ilyen egyértelmű a helyzet. Az ember könnyen megszokja a jót. Mindkét szálloda roppant befogadó, kellemes csalódás volt a kollégák felkészültsége. Egyelőre nem tudom, mit hoz a jövő.

 

− Milyen lehetőségeket látott érkezésekor?
− Elődeim hosszú ideig vezették a szállodát, kiforrott, jól felépített rendszert hagytak rám. Deák Imre finomhangolást kért tőlem. Nekem még nincs farkasvakságom, látom, min lehetne változtatni.

− Milyen trendek uralkodnak a vendégek részéről?
− A wellness egy folyamatosan felfutó trend, és rengeteg apró szolgáltatáselemmel lehet bővíteni. A mi két szállodánknak azonban nem ideális, ha túl sok a wellnessvendég. Hévíz a gyógyulásról, a gyógyításról szól. Jobb, ha a vendég két hétre érkezik hozzánk gyógyulni, igénybe venni a pluszszolgáltatásokat, a kezeléseket, a masszázsokat. Az idén a két szállodánkba 40 százalékkal kevesebb orosz vendég érkezik. Évek óta csökken a németek és az osztrákok száma is. Kihal a törzsvendégkörünk, az új 50 éves generáció pedig valószínűleg jobb általános egészségi állapotban van, ezért kevésbé igényli a gyógyszolgáltatásainkat. Az új bűvszó a medicalwellness, amely a prevencióról szól. A cél úgy karbantartani a testet, hogy ne kelljen gyógyítóhelyre menni. Elsősorban főleg reumatikus, mozgásszervi szempontból tudunk ebben segítséget adni. A spawellness mellett ez az irány hosszú távon fenntartható.

− Magyarország két helyet rontott turisztikai versenyképességén nemzetközi szinten. Mi lehet ennek az oka?
− A marketing a mi feladatunk, és mégsem a miénk. Két-háromszáz kilométerre tőlünk már nem hallottak arról, hogy nem messze van egy természetes hőforrás, amelynek télen-nyáron azonos hőmérsékletű gyógyvize van. Valahol elhalkul a hangunk.

− Jól gondolom, hogy hazánkban még mindig jóval olcsóbb a négy és fél csillag?
− Ma már ár-érték arányban nem vagy alig kedvezőbb külföldről Magyarországra utazni gyógyulni.

− Konkurencia-e a szállodának a tó?
− A szállodavendégnek a kórház és a tó nem konkurencia: kényelmesebb fürdőköpenyben leballagnia egy kezelésre, ahol ugyanaz az iszap és ugyanaz a víz gyógyítja jobb körülmények között, mint a kórházban. A kezelések minősége is azonos.

− A szálloda mennyire csak a szállodavendégeké?
− A helyi szobakiadóknál lévő vendégek hozzánk járnak ambuláns kezelésekre. Premier Fitnessünk a konditerem mellett wellness-szolgáltatásokat is kínál a környékbelieknek, és vannak rendezvényeink is. Nem mindig igényel a megrendelő nagy szobamennyiséget, és ez nem is baj, ugyanis az ilyen oroszínséges időkben is nyolcvanszázalékos az éves foglaltságunk. Ezt a számot bármelyik budapesti szálloda megirigyelhetné.

megosztás
hozzászólások
sorkötelezett (1), Max (83), Klenovics Mónika (2), Csángó Zsuzsa (1), igazgató (1), újév (6), karácsony (20), Love your belly (2), Pelso Társaság (6), proa (1), Balsai Móni (1), tavaszi szél vizet áraszt (1), Joós Attila (1), Jemen (1), tornádó (1), ünnep (141), bank (7), Horvath Terez jegyzo (29), Anna-bál (2), Krepsz Zoltán (38), ötös lottó (101), webshop (1), beruházás (2), csillaghullás (2), íjászverseny (1), Sáringer-Kenyeres Tamás (5), Semmelweis Egyetem (1), rendőr (3), VeszprémFest (1), Bagyinka Tímea (1), barista (3), állatkert (1), Ferenc pápa (1), Halott pénz (1), nyugdíjas (2), hospice (1), web (5), nyugdij (8), kalendarium (831), szilveszter (6), úszás (22), diákolimpia (1), táncpanoráma (5), Magyarország szépe (1), alkohol (4), bor (26), Zalai Kutyasuli (1), FINA vizes világbajnokság (1), EU (14), támogatás (5)