Az év utolsó testületi ülése Keszthelyen

2012. december 17.
A huszonöt tervezett napirendi pont mellett hét sürgősségi előterjesztést is megtárgyalt a keszthelyi képviselő-testület idei utolsó ülésén.Rendeletet alkottak a képviselők az önkormányzat átmeneti gazdálkodásáról, mely január elsejével lép életbe, és a jövő évi költségvetés elfogadásáig érvényes. A pénzügyi kötelezettségvállalást korlátozó rendelet értelmében csak a működéshez legszükségesebb kiadások teljesítésére van lehetőség a városi büdzsé megalkotásáig.

Az Alkotmánybíróság határozata alapján – mely a helyi önkormányzatokról szóló törvény egyes pontjait alkotmányellenesnek találta és megsemmisítette – az önkormányzat hatályon kívül helyezte a szeptemberben megalkotott, a tiltott, közösségellenes magatartásokat szabályozó rendeletét.

Az önkormányzat idén szeptemberben írt ki pályázatot Keszthely város autóbuszos személyszállítására. A felhívásra egyedül a Zala Volán Zrt. adott érvényes ajánlatot. Az értékelő bizottság javaslatának figyelembevételével a képviselőtestület elfogadta a benyújtott pályázatot, illetve az abban rögzített menetjegy- és bérletárakat, és felhatalmazta a polgármestert a közszolgáltatási szerződés aláírására. A megállapodás öt évre, a 2013 és 2017 közötti időszakra szól.
Jövőre a személyszállítás szolgáltatási színvonalának jelentős fejlesztése várható Keszthelyen egy nyertes uniós pályázat eredményeként. A Zala Volán Zrt. konzorciumi tagként vesz részt a közösségi közlekedés fejlesztését célzó térségi pályázatban, melynek keretében jövő év végéig intermodális csomópontként új autóbusz-állomás épül Keszthelyen, városszerte megújul tizenhárom buszöböl, és tíz fedett váróhelyiség létesül. Dinamikus utastájékoztató és forgalomirányító rendszer, valamint korszerű információs eszközök egészítik ki a beruházást. A több mint hatszázmillió forint összköltségű projekt Keszthelyt érintő fejlesztései mintegy 260 millió forint értékűek.

Napirendjére tűzte a képviselőtestület az önkormányzat tulajdonában álló cégek, így a Keszthelyi Televízió Szolgáltató Kft., a Keszthelyi HUSZ Nonprofit Kft., a KETÉH Keszthely és Térsége Hulladékkezelő Kft, a VÜZ Nonprofit Kft és a Keszthelyi Jachtkikötő Kft. 2012. évi várható eredményéről szóló tájékoztatókat.

Pályázat kiírásáról döntött a testület a VÜZ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatói munkakörére. Pályázni a cég vezetésére vonatkozó szakmai koncepcióval lehet, a megbízás 5 évre, 2012. április 1-től 2017. március 31-ig szól. A korábbi ügyvezető közös megegyezéssel távozott posztjáról, 2012 áprilisától megbízott igazgatóként Göncz Attila látja el a társaság vezetését. Ez idő alatt jelentősen csökkent a kft adósságállománya, és a pénzügyi eredmények javuló tendenciát mutatnak.

A megnyíló KEOP pályázatok körét megvizsgálva felmerült a lehetőség Keszthely közvilágítási rendszerének korszerűsítésére, a jelenleg működő lámpatestek egy részének LED-es fényforrásokra cserélésére. Áttekintve az országban már megvalósult projektek eredményét látható, hogy ezekkel a beruházásokkal a települések 35-40%-os energia-megtakarítást értek el. A január közepéig beadandó pályázat 85 százalékos támogatást tesz lehetővé. A testület ennek érdekében a projekt műszaki előkészítéséről, a megvalósíthatósági tanulmány elkészítéséről és a pályázati dokumentáció összeállításáról döntött.

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
Tour de Hongrie (2), olimpia (152), pedagógus (6), születés (16), Csokonai társaság (1), magyar (1), vitorlázás (37), túlsúlyos (3), Rejuvena (19), Golden Globe (3), recept (178), punkosdi regatta (9), Burucs Szabolcs (2), Hotel Zenit (3), Varga Terézia (1), párbajtőr (1), telihold (1), kozlekedes (8), unicef (1), korcsolya (4), dinnye (1), Owaimer Aisha (1), ellazulás (1), menza (2), LMP (4), jóga (1), Manninger Jenő (384), belfold (1440), szűrés (1), Don (1), hullámmasszázs (1), vallás (1), Zala Volán (1), debrecen uszo eb (16), Gyertyánági Endre (1), Mikulás (8), gyermekszám (1), facebook (15), keszthelyi nyari jatekok (55), Koósz Attila (1), Biró Lajos (1), Halott pénz (1), Czigány Sándor (2), Donkó Imre (1), Év szállása (1), Silver fitness (1), labdarugas (25), szavazas (9), EU (14), diakhitel (7)