Az év utolsó testületi döntései

2011. december 16.
Több önkormányzati rendelet módosításáról és újak alkotásáról határozott, valamint személyi kérdésben is döntést hozott a keszthelyi testület idei utolsó soros ülésén.

Zárt napirendi ponttal kezdődött a tanácskozás: az Egyesített Szociális Intézmény (ESZI) vezetői beosztására az érvényes pályázatot benyújtó négy jelöltet hallgatták meg, végül Királyné Domaházi Csilla kinevezéséről döntöttek a képviselők. Az új intézményvezető, aki jelenleg a Keszthely és Környéke Kistérségi Többcélú Társulás Szociális Szolgáltató Központjának megbízott vezetője, 2012. január 1-jétől kezdi meg munkáját az ESZI élén.

Módosította a testület a 2011. évi költségvetési rendeletet, és megalkotta a január elsejével életbe lépő, a jövő évi költségvetés elfogadásáig érvényes rendeletet az önkormányzat átmeneti gazdálkodásáról.

Selmeczy Zsuzsanna képviselő javasolta a helyi adókról szóló rendelet felülvizsgálatát; a tervezetet a polgármesteri hivatal, és az önkormányzatok szakbizottságai átdolgozták, és e módosított formában fogadta el végül a képviselőtestület. Az építményadót érintő módosítással a magánszemélyek ingatlanjaira vonatkozó szabályozások nem változnak, az üzleti céllal hasznosított ingatlanok után fizetendő adó pedig bizonyos épületméret felett növekszik. A kereskedelmi tevékenységet végző vállalkozások az 1700 m2-t meghaladó, a szolgáltatással foglalkozó cégek pedig az 1000 m2-t meghaladó épületrész után az eddigi 400 helyett 1.000 forintot fizetnek a jövő évtől. A változtatás miatt új bevallásra kell felkérni a vállalkozásokat, melyben tevékenységüket is jelölniük kell az építményadó kivetéséhez.
Új elemként került a rendeletbe a 2000 négyzetméternél nagyobb beépítetlen belterületi telkek után fizetendő adó: 2.000-10.000 m2 között 20 forint, 10.000 m2 felett pedig 50 forint a négyzetméterenként fizetendő adómérték.

Rendelet bevezetéséről döntött a képviselőtestület a vendéglátó üzletek éjszakai nyitva tartásának szabályozására. Ennek értelmében vasárnaptól csütörtökig 6-23 óráig, pénteken és szombaton 6-24 óráig tarthatnak nyitva az üzletek a rendeletben meghatározott utcákban: az Arany János, a Malom és a Batsányi utcában, valamint a Rákóczi és a Lovassy út bizonyos szakaszán. A korlátozás célja a lakosság nyugalomhoz, éjszakai pihenéshez való jogának biztosítása.

Megvitatták a képviselők a város új gazdasági programját, mely 2011 és 2015 közötti időszakra tartalmazza a fejlesztéspolitikai elképzeléseket és stratégiai gazdasági célokat, valamint részletes javaslattal szolgál konkrét fejlesztési lehetőségeket illetően. Felülvizsgálta a testület a szociális szolgáltatástervezési koncepciót is.

A Gazdasági Ellátó Szervezet (GESZ) beszámolt azon feladatai ellátásáról, melyeket a VÜZ Nonprofit Kft-től vett át idén tavasszal. Az előterjesztés kiterjed a zöldterület-gazdálkodás és a köztisztasági szolgáltatások folyamatos biztosítására, a köztéri berendezések és játszóterek gondozására és karbantartására, valamint a városi sporttelep és labdarúgópálya felújítására és üzemeltetésére. Szintén a GESZ feladata lesz az idei évben a városi úthálózat hó- és síkosságmentesítése; erre eddig még nem volt szükség, de a felkészülésről (gépek felkészítése, szóróanyagok és hófogórácsok kihelyezése, stb.) már gondoskodott a szervezet.

Meghatározta a képviselőtestület a saját munkatervét a jövő év első félévére, valamint döntött a polgármesteri hivatal köztisztviselőinek teljesítménykövetelményeiről. Tárgyaltak a képviselők fogorvosi ellátás helyettesítés útján történő biztosításáról, valamint a Városi Kórház aktív fekvőbeteg ágykapacitásának átcsoportosításáról. A kórház kérte mintegy 13,6 millió forintnyi, 1998 és 2009 között keletkezett behajthatatlan követelés leírásának engedélyezését, amelyhez az önkormányzat hozzájárult.

megosztás
hozzászólások
kék zászló (1), DRV Zrt. (3), Horváth Lászlóné (1), csokoládé (2), boksz (3), bíróság (8), 3D (1), felmeres (10), Joós Attila (1), egeszsegugy (266), állatok (16), nyugdij (8), gyógyítás (2), média (1), jótékonyság (3), sofőrszolgálat (1), Szemfüles egyesület (3), Zala Megyei Közgyűlés (3), felmondás (1), sportlövő (2), C+ fesztivál (1), Pete Krisztina (1), repuloter (64), Gelencsér Kálmán (2), Schmied Zoltán (1), luxor (99), Révai Gábor (1), óraátállítás (3), tűzijáték (1), kutya (23), Playboy (1), fagylalt (6), Player's Restaurant & Bar (2), étrend (4), Táncpanoráma Keszthely (10), Cserszegtomaj (124), DK (13), Festetics kastély (139), farsang (2), támogatás (5), vuz kft (17), Szent Márton (3), kábítószer (9), gyümölcs (2), hitel (5), szerelem (1), Keszthelyi Kiscápák (6), taverna (25), fájdalommentes (3), magyar (1)