Az Európai Unió szövetségeseként

2014. május 13.
Az európai uniós csatlakozásról, a párt céljairól tartott sajtótájékoztatót az MSZP és EU-s képviselő-jelöltje, Mudri György Keszthelyen. Mohácsi József városi elnök köszöntőjében elmondta: a választóktól azt kérik, hogy minél többen menjenek el szavazni 25-én, a Fidesznek pedig azt üzenik, hogy ne folytassa tovább az unióval kapcsolatos kaméleon politikát.

Hozzátette, nem érti a Tiszteletet a magyaroknak! Jelszót, amit fordítva Brüsszel is kérhetne a Fidesztől. Az elnök elmondta, hogy az EU-s tagság eredményes volt Magyarország számára, a produktum látszik az országon. Az uniós tagságra szükség van, az MSZP szerint a cél, hogy munkahelyeket teremtsenek és békében éljenek. Mudri György hozzáfűzte: az EU-tagság nélkül nem lett volna ennyi beruházás és munkahely Magyarországon. Az MSZP Európa mellett áll, szükség van az EU-ra, a párt szerint az unióval együtt lehet jobb létet teremteni. Úgy vélte, a szélsőséges pártoknak nincs helye az EU-parlamentben. A Jobbik nemzeti érdekeket nem képvisel, a Fidesz pedig szerinte nem tudja érvényesíteni a magyar érdekeket, s már eddig is sok pofonba futott bele. Azt tanácsolják, hogy a párt forduljon az unió felé. Az MSZP kritikusan, de együttműködve áll az EU-hoz, s szövetségesnek tekinti az uniót. Elmondta: egységes minimálbér és nyugdíj, egy számjegyű élelmiszer áfa szerepel a terveik között, s az, hogy a 25 év alatti magyar fiatalok körében teljes körű legyen a foglalkoztatás. Emellett egyenlő munkáért egyenlő bért kapjanak a megbecsült dolgozók. Elmondta: jelenleg négy képviselőjük van az EU-ban, ha ennél több lenne, az már jó eredménynek számítana. Véleménye szerint egyébként akár 8-9 képviselőjük is lehet. Mohácsi József hozzátette: fontos, hogy az EU forrásainak kifizetése a jövőben is működjön, azt ne veszélyeztessék.

megosztás
hozzászólások
olimpia (152), Illés Fanni (1), gasztroblogger (2), orvos (22), cégtörlés (3), republic (1), miniszterelnök (2), Nagykanizsa (1), Mándó Zsuzsanna (1), béremelés (2), Via Hotel (1), Nagymező Gyenesdiás (1), ország torta (1), Filharmónia (1), Alsópáhok (51), garázsvásár (1), kormánymegbízott (1), politika (37), szüret (4), Ifi Ferenc (1), verkli (5), természetgyógyászat (2), országgyűlési képviselőjelölt (11), Hosszú Katinka (2), Pura Vida Port (1), Partics Roland Hunor (1), menekült (1), Kertész Sándor (5), Burgonyakutatási Központ (2), Amazon (3), Zala Megyei Közgyűlés (3), fitnesz (1), költészet napja (2), apartman (3), kutyás strand (5), Főügyészség (7), szépségápolás (8), internet (20), shotokan karate (3), Burucs Szabolcs (2), Hanse (2), luxus (4), Bródy János (1), Gál Lajos (9), Ugrimanók (1), oscar (13), Owaimer Aisha (1), Joós Attila (1), munka törvénykönyve (1), Naszádos Antal (1)