“Az emberek érdeke, a mi érdekünk!”

2013. március 22.
A rezsicsökkentésért folytatott aláírásgyűjtési akció azt bizonyítja, hogy Magyarország, a magyar emberek egyértelműen a rezsicsökkentés mellett állnak - mondta Manninger Jenő országgyűlési képviselő pénteki sajtótájékoztatón Keszthelyen. A képviselő elmondta: a kormány úgy döntött, hogy 10 százalékkal csökkenti január elsejétől a lakossági gáz, az áram és a távfűtés árait, és várhatóan július elsejétől a szemétszállítás és a vízdíjakat is.

Erre azért volt szükség, mert nemzetközi összehasonlításban is fajlagosan Magyarországon a legmagasabb a rezsiköltség Európában, egy magyar család az összjövedelmének egyharmadát költi ezek kifizetésre.
Az energiaszolgáltatók azonban bíróság előtt támadták meg a Magyar Energia Hivatal határozatait, és eddig az energiaszolgáltatók javára születtek döntések. Emiatt fordult a Fidesz a magyar polgárokhoz, hogy támogassák a kormány azon törekvését, hogy a rezsiköltségeket valóban csökkenteni lehessen 10 százalékkal. Természetesen ezzel párhuzamosan megtették az országgyűlésben a szükséges törvénymódosító javaslatokat is.
Az aláírásokat május végéig gyűjtik Keszthelyen, az elkövetkező napokban a következők szerint:
 
2013. március 27-én Keszthelyen a Városi piac Bem J. utcai főbejáratánál
2013. március 26-án és 28-án Zalaszentgróton a Batthyány utcai ABC előtt
Hétköznapokon a Keszthely, Kossuth u. 6. szám alatt található Fidesz irodában, 10 – 13 óra között.

Manninger Jenő országgyűlési képviselő (Fidesz MPSZ) sajtóközleménye

Magyarország nem hagyja magát!
 
1. 2002 és 2010 között a gáz ára háromszorosára nőtt, az áram ára pedig megduplázódott.
Ez többé nem fordulhat elő!
 
2. Az energetikai multicégek éveken át tízmilliárdokat kerestek a magyar embereken.
 
3. A Kormány az emberek érdekében véget vetett ennek, 10 %-kal csökkentette a családok rezsiköltségeit.
 
4. Az energiacégek megtámadták a rezsicsökkentést a bíróságon, s a jövőben is így akarnak tenni.
 
5. Ne hagyjuk magunkat. Támogassuk a kormány rezsicsökkentését, mert ez az emberek érdeke, a mi érdekünk!
 
A bankárkormánynak, a Gyurcsány-Bajnai-korszaknak vége van, ma Magyarország kormánya nem a külföldi érdekek, hanem az emberek mellett áll!
 
Aláírásunkkal álljunk ki amellett, hogy a magyar parlament minden külföldi és belföldi nyomás ellenére tartson ki a rezsicsökkentés mellett!
 
Mindazok, akik ezzel egyetértenek, aláírásukkal támogathatják ezt a jogos követelést, amit együtt értünk el az emberekkel, eddigi közös munkánkkal.
 
Az aláírásokat május végéig gyűjtjük, az elkövetkező napokban a következők szerint:
 
Helyszínek, időpontok:
 
2013. március 27-én Keszthelyen a Városi piac Bem J. utcai főbejáratánál
2013. március 26-án és 28-án Zalaszentgróton a Batthyány utcai ABC előtt
 
Hétköznapokon a Keszthely, Kossuth u. 6. szám alatt található Fidesz irodában, 10 – 13 óra között.
 
Manninger Jenő
országgyűlési képviselő
Fidesz MPSZ.

megosztás
hozzászólások
turisztika (94), Rio 2016 (32), C+ fesztivál (1), Benkő Lívia (1), világbajnokság (2), állatok (16), méregtelenítés (1), karate (2), menekült (1), Nagy Bálint (10), jégpálya (4), online (1), Egészségfejlesztési Iroda (1), Spar (1), alpolgármester (2), munkahely (8), sajtóközlemény (5), spinning (2), boldog (1), termálfürdő (1), Tóth Xénia (6), törvény (1), Fejér György Városi Könyvtár (52), Kányavári-sziget (1), Joós Adél (1), szalloda (59), munkanelkuli (2), tavasz (1), husvet (14), gyógyítás (2), Főügyészség (7), kávé (2), gyermekbarát (2), boksz (3), testkezelés (2), szex (9), fogorvos (5), Balaton-átúszás (1), Bezerics (1), e-kereskedelem (1), tabor (6), freestyle foci (1), Keszthelyen élni (6), Csikós Beatrix (1), fogyasztóvédelem (1), Villányi Éva (1), Keszthelyi Kiscápák (6), téligumi (1), életveszély (1), Magyar Turizmus Zrt (45)