Az első kapavágást megtették a leendő körforgalom helyén

2012. június 06.
Megkezdődtek a körforgalom építési munkálatai Balatongyörökön, a 71-es főút és a Kossuth utca találkozásánál. A területet április 10-én már átadták a kivitelezőnek, azóta több egyeztetést tartottak, majd a napokban megtörtént az első kapavágás.

Az első ütemben (két-három hétig) az utak mellett a tereprendezés után az infrastruktúrával kapcsolatos munkák során a közműveket cserélik ki a szolgáltatók.
Bíró Róbert polgármester – aki 2010 decemberében írta alá a konzorciumi szerződést – tájékoztatása alapján a tervek szerint július végére készül el a körforgalom. Ez a szakemberek szerint tartható időpont, ha az időjárás is kedvezően alakul. A kivitelező Baranya Aszfalt Kft. (a műszaki felügyeletet végző Veszprémber Zrt.-vel együtt) igyekszik, hogy a szezonban minél gyorsabban elvégezze a közlekedést akadályozó munkálatokat. A forgalmat lámpák irányítják majd, s várhatóan a kritikus időszakban (ez a nyári főszezon egy-másfél hónapja) nem okoz nagyobb torlódást, mint egy másutt működő lámpás csomópont.
A körforgalomnak több előnye is lesz. Megkönnyíti az autósok dolgát, lassítja a forgalmat, biztonságosabbá teszi a gyalogosok közlekedését, és végre kikerülhetnek a főútra a Balatongyörök helységnévtáblák, így az érkezők nem kerülik majd el a települést.

megosztás
hozzászólások
Hollywood (1), humanitárius település (1), Pál Attila (1), sajtóközlemény (5), kormánymegbízott (1), Kovács Ernő (1), Magyarország szépe (1), boldog (1), Zala Megyei Közgyűlés (3), munka (11), karrier (1), Sárdi Katalin (1), Eurovíziós Dalfesztivál (1), fitnesz (1), tanulás (2), fa (1), Balatoni Múzeum (98), Sifter Rózsa (1), gyógyfürdő (6), tappenz (1), jóga (1), horgász (5), újszülött (1), Naszádos Péter (12), republic (1), szűrés (1), idegenforgalom (174), étel (3), Rúzsa Magdi (1), Bartha Gábor (34), palyazat (164), Hírek képekben (10), Darren Cranmer (2), antsz (15), Monitor Extra (21), oktatas (347), közmunka (1), tavasz (1), Helikoni ünnepség (4), Barista bajnokság (2), vízimentő (5), Balatonfüred (3), alakformálás (6), Virágos Magyarország (6), Keszthelyi Környezetvédő Egyesület (2), Balatoni Szövetség (3), Giro d'Italia (1), KiBeszél (14), eltűnt (5), kutatas (81)