Asbóthos diák lett az ország legjobbja

2012. november 21.
A keszthelyi Asbóth-szakközépiskola az eddigi szakmai eredményeinek köszönhetően megrendezhette a kozmetikusszakma legrangosabb versenyének döntőjét, amelyen Bertók Kinga, az iskola tanulója lett az első. A WorldSkills International egy olyan egyedülálló nonprofit szervezet, amely regionális, országos és világversenyek szervezésével kívánja emelni egy szakma hírnevét.Az EuroSkills a WorldSkills szakmai versenyek célkitűzéseit követi azzal a különbséggel, hogy az egyéni megméretés mellett a bizonyos szakmák csapatversenyként is értékelve vannak. A két szervezet évente rendezi meg a versenyeket: páros évben az EuroSkills, páratlan évben a WorldSkills. A hazai tanulók felkészítését és versenyre való utazását a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara biztosítja, valamint szükséges a szponzorok megléte is.
22 év a korhatár, ezért tanulók és már a szakmában tevékenykedő fiatalok is jelentkezhetnek a versenyre – tudtuk meg Linhart Rita felkészítő tanártól. Ezeken a versenyeken a kimagasló szakmai tudás mellett, akár a sportban, a jó mentális állapot, a koncentrációs készség is elengedhetetlenül fontos.
Az elődöntőből a két legjobb kozmetikusversenyző került a hat versenyszámot magában foglaló, egész napos döntőbe, amelyet november 9-én rendezett az Asbóth-iskola.
A legjobb eredményt elérő Bertók Kinga képviseli hazánkat 2013-ban Lipcsében a szakmák világbajnokságán. Kinga sminkesvonalon a legerősebb, Zalaegerszegen van gyakorlaton, 12 éve tanul angolul.

Büszkeség az iskolának
– Egy iskola életében ilyen magas eredmény ritkán születik, habár szerencsére mégsem egyedülálló – emelte ki Csótár András, az Asbóth-iskola igazgatója. − Néhány éve már volt hasonlóban részünk a kozmetikusszakma tekintetében, de egyéb szakmákban, mint az asztalos, a fényező, a karosszérialakatos, az elektrotechnikus és a fodrász, szintén feljutunk időnként a szakma kiváló tanulója versenyeken a dobogó valamelyik fokára. Ez egyrészt hatalmas büszkeség az iskolánknak, másrészt lendületet is ad a továbbiakhoz. Igazolja, hogy jó úton járunk, hogy jó közösséget alkotunk, hogy helyesen végezzük a szakmai munkánkat, hogy sikeresen fejlesztjük az eszközparkunkat, és ezek által tudjuk tartani a lépést az ország legjobb és leggazdagabb iskoláival. Egy ilyen siker hatással van az egész iskolára. Minden munkaközösség, szakmacsoport erőt merít belőle, mindenki érzi, hogy érdemes dolgozni, kifizetődő beletenni a sok-sok pluszmunkát többnyire munkaidőn kívül. Ezekre a versenyekre ugyanis a napi kötelező feladatok elvégzése után, a szabadidőben készül tanár és diák egyaránt. Viszont megéri! Ez a pedagógusi munkánk igazi elismerése – tette hozzá az igazgató.

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
igazgató (1), Gál Lajos (9), Barista bajnokság (2), Bródy János (1), Hévíz SK női kézilabda csapata (1), Bradley Cooper (1), gasztronómia (5), Reischl-sörház (1), Palya Bea (1), Tóth Xénia (6), Pápai Gábor (6), ajánló (1148), Max (83), keresztény (2), husvet (14), Kapolcs (1), Hírek képekben (10), Rúzsa Magdi (1), DRV Zrt. (3), punkosdi regatta (9), Tóth Csaba (3), Use Unused (1), fejlesztés (12), KDNP (1), daganat (6), szuperhold (1), Balaton-part (10), levendula (2), bíróság (8), garázsvásár (1), kutyás strand (5), Bezerics (1), kutatók éjszakája (1), Vatikán (1), Saul fia (7), vízimentő (5), internet (20), hévízi kifolyó (3), Lisa (35), vízilabda (2), Somogyi Zoltán (4), VeszprémFest (1), Nagy Angelika (1), áramszünet (3), születés (16), étel (3), dohany (15), turisztika (94), újszülött (1), média (1)