„Arra használod, amire csak akarod” - Tinilányt kényszerítettek prostitúcióra

2014. május 06.
Prostitúcióra kényszerített egy férfi egy 17 éves tinilányt Nagykanizsán. A vádlott első fokon 3 év börtönt kapott, melyet a Zalaegerszegi Törvényszék fél évvel emelt meg.

Az I. r. vádlott és társai 2011 márciusában a nagykanizsai buszállomáson találkoztak a fiatalkorú sértettel. A lány az iskolába tartott, ám a háromfős társaság rávette, hogy inkább menjen velük az I. r. vádlott lakására. Több órás ottlét után a 17 éves lány haza akart indulni, ám az I. vádlott megfenyegette, nem engedte távozni, s közölte vele: ezután  prostituáltként kell dolgoznia. Másnap a vádlott szintén fiatalkorú lánya és a sértett egy német férfivel találkoztak, aki a vádlott lányával történt egyeztetést követően egy közeli motelbe vitte a sértettet, ahol a lány 10.000 Ft ellenében közösült a férfival. Néhány nap múlva a II. r. vádlott közvetítésével Magyarszerdahelyen került sor hasonlóra, majd az I. r. vádlott felajánlotta a lányt, illetve szolgáltatásait egy bajcsai férfinek, mondván „a lányt arra használja, amire csak akarja”.

A sértett a következő napokat szintén a vádlott lakásán töltötte, illetve kényszerítették, hogy az út mellett szexuális szolgáltatást kínáljon.
A megtört és meggyötört tini elkeseredésében egy lehetőséget látott: amikor az I. r. vádlott és családja Nagykanizsára indult, egy kést a torkához szorítva öngyilkossággal fenyegetőzött, ha nem viszik magukkal. Az I. r. vádlott végül engedett, s magukkal vitték a lányt. A tini így futott össze a kanizsai buszállomáson egy ismerősével, aki tudta, hogy a sértettet eltűntként körözik. A két fiatal beszélgetésbe elegyedett, miközben a sértett a 107-es számot a padra karcolva jelezte, hogy bajban van. Az ismerős nem sokkal később bejelentést tett a rendőrségen, s a lányt igazoltatás után előállították. Az I. r. vádlott mindvégig tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését. Azzal védekezett, hogy a lány önként ment velük, tetszett neki a fia, akivel „jóban is lettek”. Mint mondta, nem tudott arról, hogy a lány kiállt az út mellé, fogva sem tartották, hiszen a lakást nem zárták be soha, ő pedig sokszor otthon sem volt, így nem is tudta volna kényszeríteni a lányt semmire. A sértett az I. r. vádlott egyik családtagjától mobiltelefont is kapott, melyen napokig netezett. Mindezeket a 2014. május 6-i tárgyaláson a védő is kiemelte, hozzátéve, hogy a férfi sohasem kapott pénzt semmilyen légyottból, s az I.r. vádlott fia és a sértett fiatal közötti Facebook beszélgetések is azt mutatják, hogy  ők ketten minden kényszer nélkül jóban voltak.

A Nagykanizsai Járásbíróság elsőfokú ítéletében folytatólagosan elkövetett kerítés bűntettében, személyi szabadság megsértése bűntettében és kitartottság bűntettében találta bűnösnek az I. r vádlottat, akit 3 év börtönbüntetésre ítélt, valamint 3 évre eltiltott a közügyek gyakorlásától. Ezt az ítéletet változtatta meg a másodfokon eljáró Zalaegerszegi Törvényszék, a börtönbüntetés tartamát 3 év 6  hónapra, a közügyektől eltiltás mértékét  4 évre  emelve fel.  Az indoklásban elhangzott: az első fokon eljáró bíróság betartotta az eljárási szabályokat, s a tényállást a bizonyítékok alapos és jogszerű mérlegelése után állapította meg. Ítéletében viszont eltért a középmértéktől, ezért a törvényszék  - enyhítésre nem látva lehetőséget - megalapozottnak vélve az ügyész kérelmét a kiszabott büntetést súlyosította.
 
Az ítélet kihirdetését követően a vádlott felháborodott hangon fejezte ki nemtetszését.  Viselkedése miatt a tanács elnöke a tárgyalóterem elhagyására szólította fel.

Dr. Beznicza Árpád
sajtószóvivő

 

 

megosztás
hozzászólások
termálfürdő (1), bank (7), felmeres (10), Pelso Társaság (6), karnevál (1), Ekmann László (1), képviselő-testület (37), Lidl (1), CT (3), erettsegi (72), Forstner Anna (1), eltűnt (5), örömszerző pillanatok (17), holokauszt (1), Sárdi Katalin (1), egyetem (188), jatek (2), telihold (1), Horváth Lászlóné (1), életveszély (1), Kapolcs (1), keszthelyi-hegység (1), vívás (1), Hévíz gyógyfürdő (112), Playboy (1), Zsittnyán Tamás (1), vegetariánus (1), országgyűlési képviselőjelölt (11), menekült (1), Rigo Csaba (36), polgármester (153), VeszprémFest (1), hullámmasszázs (1), Krasznai István (1), KDNP (1), Zalai Borcégér (5), Kovács Ernő (1), Víz, Zene, Virág Fesztivál (1), vonat (7), úszás (22), gyilkosság (1), debrecen uszo eb (16), tavasz (1), Puskás Tamás (3), Bibó Gimnázium (1), Balatoni Múzeum (98), törvény (1), ló (1), DK (13), fogyasztóvédelem (1)