Arab újságírók viszik Hévíz jó hírét

2013. április 15.
Arab újságírók viszik Hévíz hírét a közeljövőben, miután a szakmai csoport tagjai személyes élmények alapján tapasztalhatták meg Hévíz vendégszeretetét és ismerhették meg világhírű sajátosságait.

Mint ismeretes, az elmúlt év októberében tett látogatást Hévízen Orbán Viktor miniszterelnök ajánlására Szaúd-Arábia tanácskozó gyűlése, a Madzslisz as-sura elnöke. Az akkor találkozón elhangzott: a két ország közötti kapcsolatépítés fontos része a közös kapcsolódási pontok erősítése, ezek között kiemelt helyen szerepel a turizmus.

A találkozó pozitív következménye az a study tour, melynek keretében a közelmúltban a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében és a Szaúd-Arábia Médiatanács elnökének akvirálásában egy 11 fős média csoport érkezett hazánkba, s tett látogatást Hévízen is.
Városunkban Papp Gábor polgármester és Kepli József János alpolgármester fogadta a delegáció tagjait: a résztvevők a legjelentősebb napilapok és a legnézettebb TV csatornák képviseletében érkeztek, mint például az Al Jazeera Newspaper, a  Riyadh Newspaper és a Saudi TV Channel 1. A csoport április 12-én érkezett Hévízre, szálláshelyükül a nemrégiben átadott Hunguest Hotel Mirage szolgált.

A vendégek látogatást tettek a gyógy-tónál és a fürdőben, találkoztak a város vezetőivel és a városmarketing képviselőivel, s ellátogattak Sümegre is.

Itt tartózkodásuk során számos felvétel készült, melyet természetesen hazai csatornáikon és újságjaikban be is mutatnak.

megosztás
hozzászólások
shotokan karate (3), kovács (1), Keszthelyi Városvédő Egyesület (6), himnusz (1), gyógyszertár (1), triatlon (13), Kvarda Attila (25), ruha (2), reklám (1), MTI (595), regatta (2), ló (1), mav (25), hullámmasszázs (1), Centrál Színház (1), szakma (1), Télikert (5), Oroszlán Zsolt (2), autizmus (2), vasárnapi nyitvatartás (1), Tóth Levente (2), Fodor Márk (8), hó (4), áramszünet (3), cukorbetegség (2), voroskereszt (24), állatkínzás (2), Gelencsér Kálmán (2), test (1), diakhitel (7), alapítvány (2), DRV Zrt. (3), Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (136), vízilabda (2), katona (1), Ifi Ferenc (1), vonyarcvashegy (158), szerelem (1), kiállítás (16), Kardos Gábor (6), medve (1), sütemény (1), Széll Tamás (1), baleset (169), Németh József (1), Liszkay (2), Golgota Baptista Gyülekezet (1), Intersport (1), Halott pénz (1), spinning (2)