Áprilisban indul a szezon a Fly Balaton repülőtéren

2011. március 24.
Április 16-tól a Lufthansa és a Hamburg Airways charter-járataival kapcsol nagyobb üzemre a Fly Balaton Nemzetközi Repülőtér, amely október végéig németországi desztinációkból hetente három-négy gépet fogad majd.

A légikikötőt üzemeltető FB Airport Kft. a turisztikai szezont új menedzsmenttel indítja. A társaság éléről leköszönő Gubicza Ágostont a Balatontourist Zrt. vezérigazgatója, Polgár Tibor váltja, aki a jövőben mindkét társaságot vezeti majd.
A sármelléki légikikötő április 16-tól hetente három-négy charter-járatot fogad. Frankfurtból és Düsseldorfból hetente, Hamburgból és Berlinből kéthetente érkeznek a Lufthanasa Regional gépei a Balatonhoz. A Hamburg Airways havi rendszerességgel jár majd Erfurtból, illetve Lipcse és Drezda reptereiről a nyári szezonban.
Megújult vezetéssel vág neki az új idénynek a repülőteret üzemeltető FB Airport Kft. A társaság tulajdonosa a cégcsoporton belül működő Balatontourist Zrt. vezérigazgatóját, Polgár Tibort nevezte ki ügyvezetővé, miután elődjét, Gubicza Ágostont a Belügyminisztérium a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) tagjai közé delegálta. A szakmai munkát áprilistól a Budapest Airporttól átigazolt Mihálka Tibor is segíti, aki kereskedelmi és üzletfejlesztési igazgatója lesz az FB Airportnak.
„Jelentős az esélyünk arra, hogy a légikikötő forgalmát már ebben az évben növelni tudjuk, előrehaladott tárgyalásokat folytatunk az eddig kizárólag a téli szezonban érkező moszkvai járatok nyári, kora őszi visszatéréséről. Különös hangsúlyt fektetünk emellett a cargo-üzletág fejlesztésére is, hiszen ez stabil, a turisztikai szezontól független működést jelent a reptérnek.” - hangsúlyozta Polgár Tibor az FB Airport Kft. ügyvezetője.
Polgár Tibor elmondta: továbbra is kétséges, hogy a RyanAir légitársaság gépei még az idén megjelennek-e a sármelléki kifutón. Ugyan a felek már megállapodást kötöttek, de a szerződéskötési folyamat még nem zárult le.
Az FB Airport Kft. 2010 márciusában vette bérbe Sármellék és Zalavár önkormányzatától a Fly Balaton repteret, illetve a repülőtér körül fekvő, további 200 hektáros területet, miután az ingatlanokra kiírt pályázatokon ajánlatai rendre a legjobbnak bizonyultak. A Fly Balaton Nemzetközi Repülőtér 2010 áprilisa óta fogadja ismét a járatokat. Az újraindulás évében a légikikötő közel huszonötezer utast fogadott.

megosztás
hozzászólások
Hévíz gyógyfürdő (112), hosegriado (7), Illés Fanni (1), Szutrély Péter (7), Naszádos Péter (12), efott (6), mobil (2), Rejuvena (19), alternatív gyógymód (1), zeneszerző (1), holokauszt (1), regatta (2), Puskás Tamás (3), europa-bajnok (5), Suba Alexandra (1), Szőcs Tamás (1), parkolás (8), Helikoni ünnepség (4), Keszthelyi Kiscápák (6), vasút (10), google (3), vendeglátás (6), repuloter (64), golf (11), időkép.hu (2), Csöre Gyula (1), Pete Krisztina (1), képviselő-testület (37), Serenity Hill (1), díj (4), videó (1), tűzijáték (1), Kertész Sándor (5), Együtt (1), építész (3), cégtörlés (3), DJ Gerysson (1), EU (14), gyilkosság (1), Spar (1), Halott pénz (1), Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (136), Selmeczy Zsuzsanna (5), facebook (15), tispol (3), Fodor Edith (3), power-bank (1), Vigántpetend (1), Owaimer Aisha (1), vonyarcvashegy (158)