Álomból valóság – modellkarrier előtt áll Márton Sára

2013. augusztus 14.
A 17 éves alsópáhoki lány nemrég Párizsban töltött egy hónapot. Terve, hogy Ázsiában modellkedhessen, kommunikációt tanulna, és szívesen dolgozna egy magazinnál.

Márton Sára Alsópáhokon él, a hévízi Bibó István alternatív gimnázium 12. évfolyamos hallgatója lesz szeptembertől. Az iskolában nagyon büszkék rá, és mindenben támogatják. Régóta szerette volna kipróbálni, milyen a modellkedés, kislánykori álma volt, bújta a magazinokat, ott látta a modelleket, és már akkor eldöntötte, az álomból egyszer valóság lesz. Az egyik barátnője inspirálta, általa jelentkezett egy budapesti ügynökségnél, amely több mint tizenhárom éve van jelen, számos országgal van kapcsolata.
Először natúr, smink nélküli képeket kellett beküldeni, majd behívták egy személyes találkozóra, ezután tesztfotózásokra járt. Kezdetben itthon kapott több megbízást, az egyik egy magyar származású, angol divatiskolában végzett tervező kampánya, ez honlapmegjelenéssel járt. A kínai Vogue magazinhoz is eljutott a képe.

Budapest után Párizs
A fővárosi Millenáris Parkban volt nemrég egy divatbemutató, amelyre Sárát is meghívták mint modellt. Többnapos munka volt, a lejáró és ruhapróbák után a bemutató következett.
Az idén volt Párizsban, ahol öt hetet töltött. Ez nagyon meghatározó állomás az életében. A budapesti ügynökség közreműködésével választotta ki Sárát a francia ügynökség. Napi négy-öt casting volt, SMS-ben és e-mailen kapta az információkat. Egy-egy casting egyórás volt, a város különböző pontjaira kellett utazni. Fotózták, volt sminkmeetingje. Sára több munkára számított, de ez a párizsi út elsősorban tapasztalatszerzésnek, könyve építésének a francia kliensek igényei szerint és kapcsolatépítésnek nagyon jó volt.

Ázsiába szeretne kijutni
Ott olyan típust keresnek, amilyen ő: szőke hajú, kék szemű, amolyan babatípus. Ez két hónapos munka lenne. Nem súlyban, kilóban, hanem centikben mérik a lányokat. Igen, a centik kőkeményen számítanak, a japánok nagyon szigorúan veszik a csípő változását. Ehhez állandóan formában kell lennie. Száműzte a fehér kenyeret, teljes kiőrlésű, magvas kenyereket eszik, kerüli a túl zsíros ételeket, valamint csökkentette a szénhidrátbevitelt. Rendszeresen hét-nyolc kilométert fut, illetve gyorsgyalogol és tornázik.
Fotó: Cynthia Frebour

megosztás
hozzászólások
ÉrtékTrend (35), sztárportré (3), közétkeztetés (4), boksz (3), vasút (10), kozlekedes (8), korhaz (99), nyelvvizsga (2), Bock Bisztró (12), Filharmónia (1), Novinszky Petra (1), LMP (4), Zalaszántó (1), fesztival (93), Horváth Mariann (1), Keszthelyi Yacht Kikötő (50), Marsalkó Dávid (1), Keszthelyi Kiscápák (6), utazas (15), tranzakciós díj (1), Varga Terézia (1), jég (5), Táncpanoráma Keszthely (10), Gulyás Orsolya (2), testkezelés (2), program (7), kulturalis (4), költségvetés (1), kutya (23), tanulmány (11), Fenyves allé (1), Sáringer-Kenyeres Tamás (5), ellazulás (1), Csokonai társaság (1), szabadsag (2), Rigo Csaba (36), Centrál Színház (1), ipsos (1), tappenz (1), Cserszegtomajfutás (5), média (1), nyaralas (12), alga (1), erzsebet program (4), Dublecz Karoly (2), Egészségfejlesztési Iroda (1), keprol kepre (7), Életfa iskola (2), Kertész Sándor (5), kornyezettudatos (4)