Állatpark Zalaköveskúton

2011. április 19.
Egyedülálló attrakcióval bővül a hévízi kistérség programkínálata: április 24-én nyitja meg kapuit Zalaköveskúton az állatpark és állatsimogató. A park kialakítása és megvalósítása Tolnai István személyéhez kötődik. Zalaköveskút jelenlegi polgármestere mezőgazdasági iskolát végzett, a természet, az állatok szeretete végigkísérte eddigi életét is. 

Az Állatpark - Simogató gondolata egy kaposvári Állattenyésztési Kiállításon merült fel bennem. A mellettem álló fiatal házaspár kislánya meg akarta simogatni a ketrecben lévő kisbárányt, amit az apuka nem engedett, merthogy a bárány tövestől fogja letépni a kislány kezét. Természetesen a kislány végigbömbölte a látogatást. A második motiváció egy TV műsor, ahol az óvó néni kérdi a gyerekeket: Mit esznek a lovak?  Az ovisok kórusban: Zabot! Mi fedi a csirke testét?  Az ovisok kórusban: Alufólia! – vallja az előzményekről az állatpark honlapján Tolnai István.
Az állatparkban többek között törpe zebu, skótmarha, láma, négyszarvú juh, szürkemarha található; az állatok szelídek, s ami a gyerekeknek nagyon jó hír talán: simogathatók.
 A park saját erőből, az alapító családjának segítségével készült, de támogatást kaptak a Hévízi Kistérségi Társulástól és a zalaegerszegi Büntetés Végrehajtási Intézettől.
A park kialakítása folyamatos az anyagi lehetőségeink szerint, a fenntartók bármilyen segítséget szívesen fogadnak.
A részletek felől érdeklődők a www.allatpark.hu oldalon tájékozódhatnak.

megosztás
hozzászólások
Szent Márton (3), olimpia (152), trianon (2), Varga Terézia (1), Lel Ki Főzde (1), állatok (16), keszthely program (1241), Asbóth Sándor Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium (23), dunantul (23), Hotel Zenit (3), Hévíz SK női kézilabda csapata (1), vasárnapi nyitvatartás (1), Lisa (35), jóga (1), képviselő-jelölt (5), Aradvári László (1), Sziládi-Kovács Tibor (2), csillaghullás (2), Fenyves allé (1), állatkínzás (2), karnevál (1), Zalaszántó (1), minimálbér (1), fitnesz (1), ÉrtékTrend (35), drogmentes (1), Szent Mihály (1), keszthelyi kilometerek (78), KRAFT (5), piac (6), golf (11), Krepsz Zoltán (38), Bóka György (2), Balaton (1157), születés (16), Miss Balaton (1), Keszthelyi Kiscápák (6), gyógyszertár (1), jovedelem (2), környezetvédelem (2), humanitárius település (1), táplálkozás (1), Biró Róbert (15), gyógyfürdő (6), magyar (1), Rio 2016 (32), gyermekfelügyelő (1), szakma (1), Magyarország tortája (1), Hévíz gyógyfürdő (112)