Állatkínzók Zalában

2014. június 17.
Fejszével akarta agyonütni az egyik elkövető a kutyáját, a másik "gazda" láncra kötve, ellátás nélkül hagyta a 3-4 éves Staffordshire terrier keveréket. A hatósági állatorvos, és az állatmenhely munkatársa bár minden lehetséges intézkedést megtett, a kutya állapota a gondos elhelyezés ellenére nem javult, másnap reggelre elpusztult.

Nagykanizsán egy 3-4 éves Staffordshire terrier keverék kutyát 50 év körüli gazdája - egy nő - rendszeresen láncra kötve tartotta, ellátását nem, vagy csak esetileg biztosította, ezért az állat 2013. ősz végére kórosan sovánnyá, önellátásra képtelenné vált, gerince és bordái kilátszottak, az embertől félt, az ülőgumói alatt felfekvéses lett. A rendőrök 2013. november 28-án a kutyát rendkívül leromlott állapotban találták, már felállni sem tudott. A hatósági állatorvos, és az állatmenhely munkatársa bár minden lehetséges intézkedést megtett, a kutya állapota a gondos elhelyezés ellenére nem javult, másnap reggelre elpusztult.
A Nagykanizsai Járási Ügyészség az állatnak különös szenvedést okozva elkövetett állatkínzás bűntette miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járásbíróság előtt, végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést indítványozva.

2014. május 13-án Zalacsányban az erősen ittas terhelt észlelte, hogy a másfél éves, fekete kan keverék kutyája ismét kiszökött az utcára, ezért indulatában elhatározta, hogy a kutyáját agyonüti. A terhelt az ebet becsalogatta az udvarra, a kutyaól mellett láncra kötötte, majd egy fejszével többször nagyobb erővel fejen ütötte. A kutya feje vérezni kezdett, fájdalmában vonyított, ezért a terhelt tartva attól, hogy a cselekményére felfigyelnek, a
bántalmazást abbahagyta. A bántalmazás alkalmas volt arra, hogy maradandó egészségkárosodást vagy pusztulást okozzon. Az állatvédő szervezet a kutyát biztonságba helyezte.
A Keszthelyi Járási Ügyészség a terheltet példás gyorsasággal bíróság elé állította, a bíróság nagyobb súlyú pénzbüntetéssel sujtotta, az ítélet jogerős.

Zalaegerszeg, 2014. június 17.
Dr. Kondákor Ferenc
főügyész s.k.

megosztás
hozzászólások
fesztival (93), kornyezettudatos (4), tabor (6), gyász (1), TRX (22), sofőrszolgálat (1), Németh József (1), apartman (3), e-kereskedelem (1), advent (226), Otthon Centrum (1), hospice (1), gasztronómia (5), EU (14), Brüsszel (1), Magyar Államkincstár (2), Kovács Viktória (4), tanulás (2), Golfclub Imperial Balaton (2), Paleomedicina (1), nyelvvizsga (2), Gachályi András (3), onkormanyzat (481), husvet (14), borünnep (24), eon (2), kékszalag (12), Zala folyó (1), bolt (3), kezilabda (64), vasút (10), boldog (1), szépségápolás (8), uzemanyag (24), kitüntetés (6), Varga Andrea (13), Rézsó Tamás (6), zivatar (1), Filharmónia (1), mellrák (1), állatkínzás (2), Happy Dixieland Band (8), időkép.hu (2), Pálfi Attila (1), Playboy (1), Erdély (2), Kastély kávézó (1), Miss Balaton (1), nagyméret (1), Németh Veronika (1)