Állatkínzással gyanúsítják a férfit a zalai rendőrök

2014. május 25.
Vádemelési javaslattal zárta le a Nagykanizsai Rendőrkapitányság Letenyei Rendőrőrs Bűnügyi Alosztálya azt a nyomozást, amelyet állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendeltek el.

A gyanú szerint húsz különféle fajtájú kutyakölyköt szállított Fiat Punto típusú autójával egy 41 éves olasz férfi, akit 2014. március 20-án 13 óra 30 perckor az M70-es autóút csörnyeföldi pihenőhelyén igazoltattak a zalai rendőrök. A férfi a kutyák eredetével nem tudott elszámolni és állatorvosi igazolást sem tudott mutatni a járőröknek. A rendőrök megállapították, hogy a hatályos jogszabályok alapján a koruknál fogva még az anyjuktól nem lehetett volna elválasztani a kutyákat, továbbá a szállítás körülményei és az állatok mozgástere sem volt az előírásoknak megfelelő. A letenyei nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki az olasz férfit, aki elmondta, hogy az interneten keresztül vette fel az ebek gazdáival a kapcsolatot, majd Debrecenbe és Jászberénybe utazott, mindkét városban egy bevásárlóközpont parkolójában találkozott az eladókkal. A 41 éves férfi azzal védekezett, hogy a kutyákhoz törzskönyvet valamint oltási könyvet nem kapott. A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Letenyei Rendőrőrs Bűnügyi Alosztálya állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az olasz férfi ellen, aki szabadlábon védekezhet. A húsz kutyakölyköt a rendőrök a nagykanizsai állatmenhelyre vitték.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Letenyei Rendőrőrs Bűnügyi Alosztálya 41 éves olasz férfi ellen állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Nagykanizsai Járási Ügyészségnek.
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

megosztás
hozzászólások
Könnyid László (1), Hírek képekben (10), Gyertyánági Endre (1), Szabó Ilona (1), bolt (3), középiskola (1), kert (1), munka (11), Balatonátcsúszás (1), vuz kft (17), palyazat (164), Somogyi Zoltán (4), balatoni strandbelépő (1), Rejuvena (19), Balsai Móni (1), Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (136), Eurovíziós Dalfesztivál (1), Bálint NatáLia (2), Együtt (1), Krepsz Zoltán (38), köztársasági elnök (1), Bocuse (3), balett (1), nav (29), traffipaxrendszer (1), jogszabály (1), eltűnt (5), kutatók éjszakája (1), KFT (1), Szutrély Péter (7), állami (1), maraton (59), Kastély kávézó (1), Komoróczi Lajos (3), Csótár András (58), felmeres (10), Visionet (1), operatőr (1), Víz, Zene, Virág Fesztivál (1), shotokan (1), Bock Bisztró Balaton (16), hospice (1), hatos lottó (93), tollaslabda (1), Kerner Gábor (2), Keszthelyi Környezetvédő Egyesület (2), tispol (3), bíróság (8), Kovács Ernő (1), Polgári vélemény (6)