Aki felpörgeti a Nyugat-Balatont: Torsa Dániel

2019. szeptember 07.
2019. szeptember 28-án SpinDay maratont rendeznek a Hévízi-tó Medve napozóján. A versenyről, a sikerről, a sportról beszélgettünk Torsa Dániellel.

– Szerinted mi a siker titka?
– Huhh, hát ezt így első kérdésnek. Most ezt ugye úgy kéne mondanom, mintha én sikeres lennék, nem? Mert azt azért nem gondolom. Szerintem odaadóan kell csinálni és szeretettel, amiben hiszel. Persze lehet még rengeteg közhellyel dobálózni, mint bele kell rakni szíved, lelked. De az is fontos, hogy megtalálja az ember, ami leginkább hozzá passzol, amit szívesen csinál, mert, ha nem érzed magadénak a dolgot, hát akkor úgy nehéz.

– Honnan jött a SpinRacing?
– Hát az úgy kezdődött, hogy a Zsuzsiék üzemeltették anno a Pannon Hotelt, és ott volt SpinRacing, ami először nem is tetszett annyira, aztán idővel egyre jobban az életem része lett. Majd jött egy lehetőség, ami egy képzés elvégzése után kínálkozott. Ma már csak ezzel foglalkozom.

– Megtudhatnánk, hogy ki a Zsuzsi?
– Ja igen. A Zsuzsi a barátnőm, most már jegyesem. Már szinte középiskolás korunktól együtt vagyunk. Nagyon sokat köszönhetek neki, mint emberileg, mint a SpinRacing szempontjából. Ő egy hihetetlen tehetséges építész, aki a munkája mellett még az óráim marketingjét és arculatát is megcsinálja, valamint a szervezésben is élen jár.

– Akkor igaz az a mondás, hogy minden sikeres férfi mögött áll egy nő?
– A Zsuzsira ez különösen igaz, nekem még fel kell nőnöm a feladathoz, de igyekszem.

– Milyen iskolákat végeztél, és milyen helyzetek vittek előre?
– Budapesten a Testnevelési Egyetemen (TF) szereztem diplomát 2013-ban. Akkor a Semmelweis Egyetem külön kara volt. Európai szinten helytálló sporttudományos képzést kaptunk. Azt gondolom, hogy a különböző sportokban nagyon sok átfedés és összefüggés van, így minden sporttevékenység, csapat, tanár, tanfolyam, edző és edzés előre vitt.

– Mindig is tervben volt a hazaköltözés és mit jelent számodra a Nyugat-Balaton?
– Ez a régió az otthonom. Hévíz egy fiatalnak önmagában túl nyugi, de ha az egész környezetét nézzük, számomra ideális élettér. Például családalapítás szempontjából szerintem teljesen jó. Nem terveztem tudatosan, de örülök neki, hogy hazahozott az utam. Együtt lehetek a családommal és a barátaimmal.

– Mi az, ami most nagy kihívás előtted?
– SpinDay nevű maraton, verseny sporteseményt szervezünk a Hévízi-tó teraszán spinninges csapatoknak. Szeptember 28-án lesz és még nagyon sok munka áll előttük, hogy tényleg színvonalas legyen az egész. Szerencsére időben elkezdtük és jól is haladunk a szervezéssel.
A csapatok gyűlnek szépen, de azért ez nagy kihívás lesz. Minden segítség jól jön majd, és nagyon köszönjük az eddigieket is.

megosztás
hozzászólások
Top 50 (1), police (513), vízimentő (5), Schmied Zoltán (1), szűrés (1), Street Festival Keszthely (1), angus marha (1), Joós Adél (1), gasztroblogger (2), Illés Fanni (1), Major Veronika (5), Tar László (1), Március 15 (2), ökölvívás (2), Tulipán Helyi Termékek és Magyar Áruk Boltja (6), könyv (1), Tóth Csaba (3), konyvtar (103), Hegyi Roland (HR) (5), Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (3), Csángó Zsuzsa (1), Rigo Csaba (36), hűtőgépcsere-program (1), keszthelyi-hegység (1), kékszalag (12), Jazz Fiesta (2), efott (6), Halház kft (1), Gál Lajos (9), gazdasag (363), freestyle foci (1), Zalacsány (4), képviselő-testület (37), Bagyinka Tímea (1), politika (37), bor (26), nő (2), Együtt (1), Cserszegtomaj (124), farsang (2), La Montanara (1), vendeglátás (6), Év fája (1), cukorbetegség (2), cipősdoboz (3), étterem (11), georgikon (38), alga (1), menekült (1), Balatoni Hajózási Zrt (4)