Ahol a vadas mellé operettslágerek is dukálnak

2014. december 17.
Április óta várja a vendégeket a megújult Festetics-pince, amely régi fényében újra funkcionál mint étterem és pince. A tulajdonosok reményei szerint Cserszegtomaj kiemelt turisztikai látványosságává válik a boronaházból kialakított néprajzi múzeum a mellette elhelyezkedő várépülettel együtt.Tulajdonosának, Halasi Tibornak az orvosi diplomája mellett nemzetközi marketing-szakközgazdászi végzettsége is van, korábban turizmussal és marketinggel foglalkozott. Most egy 25 fős étteremből, egy 75 fős vadászteremből és egy 160 fős pincéből álló komplexumot irányít.

– Hogyan került az étterem világába?
– Be kell vallanom, hogy nem volt még éttermem. Szeretem viszont a jó konyhát, rendszeresen jártunk a családommal éttermekbe, kritikusan figyeltem a kiszolgálást, az ételkínálatot, a helyszínt. Véletlenül csöppentem bele.
– Miért éppen Cserszegtomajon vásárol ingatlant az ember?
– Egy éve jártam itt, és azonnal beleszerettem Cserszegtomajba, a vincellérházba, a présházba és a pincébe, amely a Festetics család borászati központja volt, 1842-ben épült. Az ingatlan több mint tíz évig üresen állt, az előző tulajdonosok nem foglalkoztak vele, jóformán gondolkodás nélkül megvettem az üzlettársammal. Nagyon ráfért a felújítás az épületre. Úgy gondoltam, érdemes lenne újra életre kelteni. Számos népi hagyományőrző emléktárgyat találtunk a házban, ezért berendeztük az egyik boronaházat néprajzi múzeumnak. A másik boronaház szintén XVIII. századi, az Őrségből került ide. Ezzel az építménnyel is vannak terveim.
– Miben kellett változni, változtatni?
– Nem volt megfelelő konyha az épületben, ezt kellett professzionálisan kialakítani, új gépekkel felszerelni. Emellett modernizálni kellett a nagyterem bútorzatát, a régi stílusjegyeknek megfelelő, de kényelmes székeket, asztalokat vásároltunk. 2014 áprilisában már egyedüli tulajdonosként nyitottam meg a Festetics-pincét, viszont sikerült egy nagyszerű és lelkes csapatot összehoznom Tóth András vezetésével – akinek negyvenévi vendéglátói tapasztalata van (Korona és Fregatt éttermek Keszthelyen) – és Hernicz Lajos főszakáccsal. A 160 fő befogadására alkalmas pince mérete és kialakítása egyedi, ugyanis van benne egy színpad, amely folklórelőadások, rendezvények, esküvők szervezésére is kiváló. Olyan ételeket vettünk fel az étlapra, amelyek speciálisak és állandóan kínálhatjuk: a vadételek közül szarvast, őzgerincet, vaddisznót, fácánt, nyulat. A halételek majdnem minden fajtája megtalálható balatoni pontyból, harcsából, fogasból vagy pisztrángból. A zalacsányi halneveldével is kapcsolatban vagyunk, ahonnan frissen kapjuk az egész Európában egyedi szibériai tokhalat.
– Milyen programokkal várják a vendégeket?
– Szinte minden este van valami programunk. A keddenként megtartott „parasztlakodalmat” a német és az orosz vendégek mellett magyarok is látogatják. Szombatonként a Cigányszerelem című programmal várjuk a vendégeket, megkoronázva ünnepi vacsorával és sok-sok finom borral. Vasárnap esténként pedig beindul az operett Kálmán Imre legismertebb szerzeményeivel, pezsgővel, hidegtállal és desszerttel körítve. Szerdánként és péntekenként élő zenés esteket szervezünk, kiegészítve borkóstolóval. Novembertől érdekesség a disznótoros program, ezen megismerkedhetnek a vendégek a böllér munkájával, közben pedig forralt bort kóstolhatnak, hogy meg ne fázzanak.
– Minden programunkról és szolgáltatásunkról bővebben olvashatnak az érdeklődők a honlapunkon és a Facebook-oldalunkon.

megosztás
hozzászólások
fitnesz (1), Brüsszel (1), mav (25), Czigány Sándor (2), paleo (13), augusztus 20. (5), Palásthy Bese (2), jótékonyság (3), dunantul (23), rezsi (18), Kovács Patrícia (1), skandinav lotto (81), táska (1), verseny (2), adó (6), antsz (15), zene (23), kékszalag (12), Krepsz Zoltán (38), idojaras (262), országgyűlési képviselő (33), KiBeszél (14), Balatonfüred (3), shotokan karate (3), rádió (1), vadász (2), születés (16), Berecz András (1), kék zászló (1), Bányai László (2), Manninger Jenő (384), konyha (1), fürdő (2), keszthelyi kilometerek (78), tiltakozás (1), Mátrai Gabriella (2), jutalom (1), husvet (14), állami támogatás (1), Főügyészség (7), világbajnokság (2), Darren Cranmer (2), macska (1), táncpanoráma (5), baleset (169), traffipaxrendszer (1), Kovács Ernő (1), tollaslabda (1), zala (1156), Playboy (1)