Ahány helyiség, annyiféle szőnyeg

2019. november 18.
A lakás egyik színfoltja a szőnyeg lehet. A szőnyegek nem csak azt a célt szolgálják, hogy színesebbé, melegebbé, otthonosabbá varázsolják a lakást, hanem egy-egy helyiségben funkciót is betöltenek.

Az, hogy a különböző helyiségekbe milyen szőnyeget választunk, függ attól is, hogy milyen a lakás stílusa, berendezése, van –e gyerek, vagy háziállat a lakásban. A szőnyegek kellemes hangulatot teremtenek a lakásban, így érdemes időt és energiát nem kímélve a legjobb minőséget kiválasztani és természetesen, az árak is nagyon lényegesek, így a szőnyegdiszkont kiváló lehetőség lehet, ha többféle színű, stílusú és textúrájú szőnyeget szeretnénk egyszerre vásárolni, illetve az olcsó szőnyeg is a kritériumok között szerepel.

Már a bejárathoz is tehetünk szőnyeget
A bejárati szőnyegek közül ma már nem csak a hagyományos, fekete gumiszőnyeget lehet megvenni, hanem nagyon sokféle, színes és érdekes lábtörlő és szennyfogó szőnyeg közül válogathatunk. Ezeknek a szőnyegnek csak minimális dekorációs szerepük van, elsősorban az a funkciójuk, hogy a házba lépés előtt, a cipő talpára ragadt szennyeződéstől megszabaduljunk. Ettől függetlenül, már a házba lépés előtt pozitív érzések kelhetnek életre bennünk, ha valamilyen kellemes lábtörlőt választunk.

A nappali, mint a lakás szíve
A család általában a nappaliban tölti el az ideje nagy részét, így kiemeleten fontos, hogy ebbe a helyiségbe megfelelő szőnyeget válaszunk. A választék széles, hiszen kedvünkre határozhatunk a klasszikus, a modern, a shaggy, vagy akár a rongyszőnyegek mellett.
Mivel a vendégeket is ebben a helyiségben ültetjük le, így nagyon lényeges, hogy ez a helyiség barátságos legyen, és egyfajta melegséget sugározzon. Ha valóban ez a ház olyan pontja, ahol a család és a barátok a legtöbbet tartózkodnak, akkor érdemes a színválasztásánál, a sötétebb szín mellett dönteni. Viszont, ha a nappalink nem túl nagy, akkor egy világosabb szőnyeg egy tágasabb helyiség illúzióját is keltheti.

A gyerekszoba egyik kiegészítő eleme, a szőnyeg
A gyerekszobába is szükség van szőnyegre, hiszen a gyerekek javarészt a padlón csúsznak, másznak és játszanak. Éppen ezért az egyik legfontosabb kritérium a gyerekszőnyeggel kapcsolatban, hogy puha legyen. Egyrészt azért, hogy a gyerek biztonságban legyen, másrészt a zajhatás csökkentése miatt. A gyerekek a nagy, színes, mintás szőnyegeket kedvelik, ezért a döntésénél ezt is figyelembe kell venni.

A fürdőszobát is feldobja a szőnyeg
A fürdőszobában is kellemes hangulatot teremthet a szőnyeg. Alapvető szempont, hogy a szőnyeg ne szívja magát tele vízzel, mert ez a penészesedést segíti elő. Illetve a szőnyeg legyen könnyen mosható, hiszen ezt rendszeresen meg kell majd tennünk.

A konyha dísze, a szőnyeg
A konyhába leginkább a futószőnyegek és a rongyszőnyegek illenek, hiszen ezek színesek, otthonossá teszik a lakást és könnyen is tisztíthatók. A konyhába leginkább a mintás, vagy sötétebb szőnyeg javasolt, de ettől sokkal lényegesebb, hogy csúszásmentes legyen. A futószőnyegek előnye, hogy a kis konyha méretét optikailag kissé megnövelik.  

 

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
Bátortábor (1), szűrés (1), könyvbemutató (2), Balatoni Limnológiai Intézet (1), taverna (25), macska (1), Aradvári László (1), nav (29), képviselő-jelölt (5), nyaralas (12), korhaz (99), bolt (3), Donkó Imre (1), áruház (1), Palya Bea (1), Orbán Viktor (3), Művészetek völgye (7), unicef (1), Player's Restaurant & Bar (2), shotokan (1), Paleomedicina (1), Owaimer Aisha (1), Bartha Gábor (34), Serenity Hill (1), Udvaros Dorottya (1), daganat (6), Nagy Angelika (1), Magyar Államkincstár (2), színház (5), Egészségfejlesztési Iroda (1), Horvath Terez jegyzo (29), tavasz (1), munkahely (8), szalon (1), proa (1), Hanse (2), La Montanara (1), családbarát (1), transzfer (1), szabadsag (2), szolárium (1), Asperger-szindróma (1), hospice (1), Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (3), Lel Ki Főzde (1), Spar (1), tenisz (3), Márton nap (1), étterem (11), Ruzsics Ferenc (434)