Adventi készülődés Keszthelyen, hintóval érkezik a Mikulás

2014. november 26.
Meghitt és élményekkel teli programokkal szeretné segíteni az ünnepi készülődés napjait a Goldmark Károly Művelődési Központ. Játszóházak, hangversenyek, koncertek, színházi előadások, kézműves-foglalkozások, valamint mézeskalácssütés teszi még hangulatosabbá a karácsonyvárást városunkban.

Keszthely sétálóutcáján november 30-án 17 órakor a betlehemi kapu nyitásával kezdődik az adventi program, majd Márfi Gyula érsek meggyújtja az első adventi gyertyát. Minden vasárnap kulturális programmal várják a közönséget a gyertyagyújtás után a Balaton Színházban. Az elsőn adventi kórustalálkozóra hívnak minden érdeklődőt. A házigazda Balaton Kamarakórus vendége lesz a Salve Regina Kórus, az Allegrezza Női Kar Alsópáhokról és a Schola Catholica Kamarakórus Sárbogárdról.
December 6-án, Szent Miklós-nap alkalmából hintón vagy szánon érkezik a Mikulás a Fő térre, majd koncert várja a Balaton Színházban a kicsiket. Újdonság, hogy a szokásos adventi kiállítást az idén a Csány–Szendrey általános iskola tanulói munkáiból rendezik december 7-én. Sor kerül még a kultúrában kimagasló gyermekek jutalmazására is december 16-án.
A belépőjegyes rendezvények közül kiemelkedik A hattyúk tava a Kiev City Balett előadásában december 4-én és Kovács Kati adventi koncertje december 10-én.
A népzene sem marad ki a kínálatból, hiszen a harmadik adventi vasárnapon a Re-Folk zenekar ad koncertet. Az utolsó adventi vasárnapon a nagy sikerű Nagyik karácsonya című program várja a közönséget a Balaton Színházban. A kisebb gyermekeknek kedveskednek a hagyományos Angyalváró filmvetítéssel december 24-én délután. Természetesen a téli szünetben is jobbnál jobb szünidei programokkal várják a családokat a művelődési házban. Az ünnepi programkínálat a szokásos újévi koncerttel zárul január 1-jén a Mendelssohn Kamarazenekar közreműködésével. (ZB)

megosztás
hozzászólások
zápor (1), természetgyógyászat (2), fa (1), Novák Péter (1), Astellas-díj (2), Kertész Sándor (5), ipsos (1), országgyűlési képviselő (33), keprol kepre (7), Németh Gábor (1), jövőkutatás (1), Balatoni Hajózási Zrt (4), mobil (2), karate (2), efott (6), Ranolder (1), 3D (1), Major Veronika (5), Zalaegerszegi Törvényszék (12), tűzijáték (1), utca embere (8), Egészségfejlesztési Iroda (1), hitel (5), statisztika (2), Szabó Ilona (1), belfold (1440), munkaviszony (1), tabor (6), Asperger-szindróma (1), Katedra nyelviskola (5), rezsi (18), kábítószer (9), Nagy Angelika (1), republic (1), ingatlan (12), uszoda (9), minisztérium (7), táplálkozási tanácsadó (1), muzeum (55), esküvő (9), Fidesz (14), Gachályi András (3), Hotel Zenit (3), borünnep (24), web (5), Magyar Turizmus Zrt (45), fejlesztés (12), esztétika (8), Széll Tamás (1), Puskás Tamás (3)