Adósságátvállalás, Fő tér, közösségi közlekedés

2014. április 03.
Szermek Zsolt, a Demokratikus Koalíció képviselő-jelöltje mai, Az ígéret szép szó... című sajtótájékoztatója végén jelöltségének visszamondására, visszalépésre szólította fel Manninger Jenő országgyűlési képviselőt, a Fidesz képviselő-jelöltjét.

Az indokait több pontban foglalta össze. Elmondta, hogy – utak és járdák felújításának lehetőségét megteremtve - több településnek is megígérték az adósságkonszolidációval kapcsolatos rendezést, ami az ígért formában nem valósult meg. Az állam nem átvállalta, hanem szétterítette az adósságot. A jól gazdálkodó zalai települések közül sok nem kapja meg időben az ígért összeget. Beszélt a keszthelyi Fő tér átépítéséről, kiemelve: annak költségeit az egész ország adófizetői állják, miközben a költségek nem a helyi és térségbeli vállalkozókhoz folytak be, hanem a Közgépet gazdagították. Megemlítette, hogy a keszthelyi, központbeli üzletek közül sok valóban üresen áll, bezárt, mert a tulajdonosok nem tudták fenntartani őket. Szót ejtett arról, hogy a közösségi közlekedési pályázat megvalósítása csúszik. Zalakaroson elkészült a beruházás, Keszthelyen azonban nem tudni, mikor lesz kész a busz- és vasútállomás átalakítása.

Szermek Zsolt kifogásolta az elkerülő utakkal kapcsolatos késéseket is. Elmondta, hogy jobb munkaszervezéssel nem csúsztak volna ennyit a munkálatok, melyeknek így jelentős plusz költsége is van. A Keszthely-Rezi kereszteződést külön kiemelte, amiatt, hogy ott civil szerveződés jelezte: a sok baleset miatt át kellene alakítani a csomópontot. Manninger Jenő erre ígéretet tett, de ez szerinte megvalósíthatatlan, mert a beruházás szabályai szerint öt évig nem lehet megváltoztatni az eredeti terveket. Mindent összevetve azt mondta, hogy a képviselőnek – parlamenti munkája alapján is – a választás előtt vissza kellene lépnie a jelöltségtől.

megosztás
hozzászólások
Ollári Barbara (1), csillaghullás (2), táncpanoráma (5), szilveszter (6), boldog (1), paralimpia (4), Németh Gábor (1), Nyári Viola (1), Joós Adél (1), pszichoterápia (1), HIV (1), Biró Róbert (15), 2016 (2), Dublecz Karoly (2), alga (1), Bóka István (1), medve (1), FINA vizes világbajnokság (1), adó (6), augusztus 20. (5), földrengés (2), polgármester (153), goldmark muvelodési kozpont (60), Halház kft (1), Zalai Borcégér (5), Zsittnyán Tamás (1), szolárium (1), erdekes (538), Csöre Gyula (1), maraton (59), Top 50 (1), Mándó Zsuzsanna (1), táska (1), Naszádos Péter (12), baleset (169), szűrés (1), Bezerics (1), Tóth Levente (2), szavazas (9), Pampetrics Milán (2), Szent István ünnepe (3), Kovács Ernő (1), kutyás strand (5), keszthely program (1241), police (513), web (5), állatkínzás (2), Sziládi-Kovács Tibor (2), jutalom (1), balatongyorok jazz (23)