A Zala Megyei Védelmi Bizottság sajtóközleménye

2013. március 15.
A 76-ös főút Sármellék és Alsópáhok közelében nem járható. A 75-os főút Bak és Zágorhida között teljesen le van zárva. Ezeken a főutakon kívül mintegy 35 mellékúton nem vagy csak nagyon nehezen lehet közlekedni.

Keszthely térsége kritikus, a 75. sz. főút és a 76. sz. főút Zalacsány és Keszthely közötti szakaszát nem javasolt közlekedési útvonalként tartjuk nyilván.
2013. március 14-én Zala Megyei Védelmi Bizottság elnöke öt intézkedést adott ki a rendkívüli időjárási helyzet kezelésére. Visszavonásig elrendelte minden gépjármű forgalmának, ideiglenes korlátozását az M7-es autópályán a Somogy-Zala megyehatártól
Letenyéig mindkét pályatesten, továbbá az M70 autóúton Tornyiszentmiklóstól mindkét irányban. Utasítottuk a járási védelmi bizottságokat a rászorulók elhelyezésére , ellátására.
Jelenleg összesen 349 fő van a Járási Helyi Védelmi Bizottságok és a települési vezetők által kialakított szükségszállásokon, melegedő helyeken. Keszthelyen, Sármelléken, Alsópáhokon, Nagykanizsán valamint Letenyén.
Az éjszaka folyamán a viharos erejű szél több településen is okozott áramszüneteket, ezeket a szolgáltatók reggelre mindenütt kijavították.
Műszaki mentés az M7 bal pályatest 229 km szelvényénél folytatódik, várhatóan egy órán belül befejeződik. A járművek kisorolása a műszaki mentéssel összhangban folyik.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján a déli órákra megyénkben mindenhol megszűnik a havazás, mérséklődik a szél. A Magyar Közút Zrt. tájékoztatása szerint a délutáni órákra minden főútvonalon megindulhat a személyforgalom.
Amíg a viharos szél nem mérséklődik, kérünk mindenkit, hogy csak a legindokoltabb esetben induljon útba és indulás előtt tájékozódjon az útviszonyokról.

Zalaegerszeg, 2013. március 15. 10:00
Rigó Csaba kormánymegbízott s.k.
a Zala Megyei Védelmi Bizottság elnöke

megosztás
hozzászólások
kulfold (245), EU (14), Balaton átúszás (5), álláshirdetés (18), országgyűlési képviselőjelölt (11), Brüsszel (1), Tour de Hongrie (2), Balaton-part (10), Orbán Viktor (3), árviz (2), Balatoni Múzeum (98), kiállítás (16), Z. Karvalics László (1), karácsonyi képeslap (1), felveteli (29), kultura (22), Monitor Extra (21), népszavazás (1), felsőoktatás (9), csapadék (1), parkolás (8), alapítvány (2), Hotel Zenit (3), Taliándörögd (1), luxor (99), Stohl András (1), jogszabály (1), munkanelkuli (2), Zsittnyán Tamás (1), fájdalomambulancia (2), kollégium (1), mozi (13), Keszthelyi Egyesített Szociális Intézmény (2), power-bank (1), Nagykanizsa (1), Ranolder (1), Balaton Szinház (959), jutalom (1), karate (2), béremelés (2), autó (3), DRV Zrt. (3), Könnyid László (1), GESZ (11), esküvő (9), Kovács Beatrix (1), Golden Globe (3), Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft (6), Nagy Angelika (1), verkli (5)