A XXI. század legfrissebb innovációi a fogászat világában

2018. szeptember 06.
Az új technológiák ismerete és a naprakész szakmai tudás lehetővé teszik számunkra, hogy mi magunk is részesei legyünk a megújulásnak és a fejlődésnek. A friss innovációk – a digitális csúcstechnológiával ötvözve – rövid időn belül minőségi változást jelentenek a terápiák mindennapi alkalmazása során.

Ismerjék meg önök is a fogászat legújabb vívmányait, amelyek orvosok és pácienseik számára egyaránt lehetővé teszik a fájdalommentes gyógyulást és a gyönyörű, természetes fogak rekonstrukcióját.

Fogászati mikroszkóp
A nagyításban használható precíziós mikroszkóp új dimenziót nyitott a fogászati kezelésekben: a diagnózis felállításától kezdve a gyökérkezelés, a fogtömés, a fogpótlás készítésén át a szájsebészetig, hiszen a szabad szemmel nem észrevehető elváltozásokat, valamint a kezelt területet akár 24-szeres nagyításban láthatják orvosaink.

Lézerterápia
A lézersugár hatékony működése a szövetekben csökkenti a fájdalmat, serkenti a gyógyulási folyamatokat, működésbe hozza az immunrendszert, így jelentősen mérséklődik a fájdalomérzet. A terápia sikerének köszönhető a kisebb műtéti kockázat és a rövidebb gyógyulási idő a fogászati és a szájsebészeti beavatkozásokat követően.

Ózonterápia
Az ózonkezelés sikerrel alkalmazható mindazon fogászati és szájsebészeti beavatkozásoknál, ahol a baktérium- és vírusölő hatásának köszönhetően a csíraszám csökkentésére van szükség, úgymint a korai fogszuvasodás megelőzése, a nyálkahártya-elváltozások (afta vagy herpesz) gyógyítása, a fogágybetegség, a fogínyvérzés, a gyökérkezelés, az érzékeny fognyak terápiája, valamint a vérzéscsillapítás.

Reciproc® titántűs gépi gyökércsatorna-kezelések
A Gelencsér Fogászaton nagy sikerrel alkalmazott VDW Gold Reciproc® rendszer egy olyan speciálisan a gyökérkezeléshez kifejlesztett készülék, amely azáltal segíti orvosaink munkáját, hogy a korábbi kézi erő helyett elvégzi a gyökércsatorna alapos és gyors tágítását, illetve a tágítás közbeni tisztítást egy rugalmas nikkel-titán ötvözetből készült tű segítségével. Az új technológiát a rugalmasságának köszönhetően a görbe csatornák esetében is sikeresen alkalmazzuk.

Invisalign®, a fogszabályozás Mercedese
A világhírű Invisalign® fogszabályozó szinte láthatatlan, kifejezetten személyre szabottan készülő, kivehető fogszabályozók sorozatának segítségével egyenesíti a fogsort, így tökéletesen illeszkedik az ember életébe. A háromdimenziós ClinCheck® virtuális program segítségével a kiindulási helyzetből azonnal láthatjuk a tervezett végeredményt. Az új technológiának köszönhetően a rögzített fogszabályozókkal ellentétben nincs szükség drótokra és keretekre. Ez azt is jelenti, hogy a kezelésben nem alkalmazunk fémet s a fogszabályozók szinte észrevétlenek. További előnye, hogy a használója két-három hónapra elegendő individuális fogszabályozó-készletet kap, s míg a rögzített fogszabályozókat kizárólag képzett szakorvos tudja eltávolítani, az új fogszabályozó síneket a használója kéthetente saját maga cseréli. Étkezéskor, valamint különleges alkalmakkor akár ki is veheti, megőrizve ezzel az élet mindennapi ritmusát.

Világmárkás implantátumrendszerek
A fogászatiimplantátum-árak mára mindenki számára elérhetővé váltak. A világhírű fogászati implantátumok teljes választékának köszönhetően a Gelencsér Fogászat több ezer elégedett vendégéhez hasonlóan bárki megtalálhatja a lehetőségeinek és az elképzeléseinek leginkább megfelelő megoldást hiányzó fogai pótlására.

Straumann®-világpremier – fémmentes kerámiaimplantátumok
Az idén a világpiacon s azzal egy időben a Gelencsér Fogászaton debütáló új, fémmentes cirkónium-dioxid kerámiaimplantátumok kitűnő biológiai szilárdsággal és mechanikai tulajdonságokkal bírnak. A kerámiaimplantátumok vitathatatlan esztétikai előnye a kerámia fehér fogakhoz hasonló színe, amely tónusát tekintve a legközelebb áll a fog természetes színéhez. Az implantációs fogművek hosszú ideig tartó viselése során ha az íny némileg visszahúzódna, a titánból készült, fémszínű fogászati implantátummal ellentétben a természetes fog színéhez hasonló a megjelenése. Az egy- és kétrészes fogászati implantátumok minőség-ellenőrzése és kontrollja kiemelkedő, hiszen minden egyes darabon individuális teszteket végeznek az esetleges törések kiküszöbölésére. A Straumann cég által gyártott kerámiaimplantátumok esetében töréstől azonban garantáltan nem kell tartanunk. A végeredmény pedig élethosszig tartó prémium minőség, amely hamarosan már a hévízi Gelencsér Fogászat portfólióját is színesíti élethosszig tartó garanciával!

Gelencsér Dental Kft.
8380 Hévíz, Vörösmarty utca 100.
Tel.: +36/83-340-183 · www.gelencser-dental.hu

megosztás
hozzászólások
internet (20), világbajnokság (2), Major Veronika (5), fesztival (93), keszthelyi-hegység (1), óraátállítás (3), turisztika (94), rezidance (5), tűzoltó (32), előadás (14), republic (1), közmunka (1), hűtőgépcsere-program (1), kovács (1), Filharmónia (1), cselgáncs (1), Silver fitness (1), Balatonfüred (3), spinning (1), beruházás (2), Kovács Patrícia (1), Keszthelyen élni (6), Playboy (1), Vajda János Gimnázium (22), efott (6), power-bank (1), Miss Balaton (1), Baptista Szeretetszolgálat (1), felsőoktatás (9), Bátortábor (1), természet (2), karácsony (20), vitorlázás (37), relaxáció (1), halottak napja (1), Bagyinka Tímea (1), álláshirdetés (18), golf (11), Szutrély Péter (7), Ekmann László (1), dunantul (23), vuz kft (17), gyermekszám (1), Spa Hévíz (3), trianon (2), Golden Globe (3), Laky András (2), Palinkas Robert (81), újszülött (1), Happy Dixieland Band (8)