A világ 600 legjobb egyeteme között a Semmelweis

2015. október 01.
Felkerült a világ 800 legjobb egyetemét tartalmazó, a londoni székhelyű Times Higher Education által publikált világrangsorra a Semmelweis Egyetem, mely eredményei alapján az 501-600. helyezés közötti sávban szerepel.A listán hat hazai felsőoktatási intézmény szerepel, melyek közül a legjobb helyre a Semmelweis Egyetemet rangsorolták az összeállítás készítői.

A világrangsor öt fő terület mutatói alapján méri az intézményeket: oktatási környezet, kutatás, idézettség, ipari bevételek és nemzetközi orientáció. A legjobban ez utóbbiban szerepelt a Semmelweis Egyetem, a külföldi hallgatók és oktatók arányának, valamint a nemzetközi együttműködésben születő publikációk kiemelkedő számának köszönhetően.

A Times Higher Education rangsor összeállításához 1 126 intézménytől gyűjtöttek adatokat, 11,3 millió tudományos dolgozatot vizsgáltak meg és több mint 11 000 tudományos körben kiküldött kérdőívet elemeztek. A rangsor szerkesztője, Phil Baty úgy fogalmazott: ez a 12. év, hogy összeállítják a THE világrangsort, mely a világ legmagasabb presztízsű és legelismertebb rangsorai között van. Az oktatás, kutatás, tudás-transzfer és nemzetköziség mérése szigorú standardokon alapul. „A Semmelweis Egyetem számára kiemelkedő eredmény, hogy bekerült a világ legjobb egyetemei közé az 501-600. helyen” – fogalmazott.

Összesen 345 európai egyetem került fel a listára, melyet első három helyezettje a California Institute of Technology, a University of Oxford és a Stanford University. A magyar felsőoktatási intézmények közül felkerült a listára a 601-800. helyezés közötti intervallumba a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem.

megosztás
hozzászólások
rádió (1), cselgáncs (1), tranzakciós díj (1), Rúzsa Magdi (1), Amazon (3), Vatikán (1), vendeglátás (6), debrecen uszo eb (16), Központi Statisztikai Hivatal (3), könyv (1), gyes (2), Virágos Magyarország (6), adomány (1), jövőkutatás (1), Nyári Viola (1), EU (14), cukorbetegség (2), hitel (5), fájdalomambulancia (2), Serenity Hill (1), tűzoltó (32), művészet (1), statisztika (2), Szent Mihály (1), koraszülött (1), Semmelweis Egyetem (1), zivatar (1), emléknap (1), megemlékezés (10), Jazz Fiesta (2), Bóka Péter (1), DJ Gerysson (1), Helikoni ünnepség (4), Z. Karvalics László (1), Astellas-díj (2), kalendarium (831), tiltakozás (1), választás (46), Marsalkó Dávid (1), e-kereskedelem (1), közmunka (1), árviz (2), szerencsejatek (630), miniszterelnök (2), Főügyészség (7), Nagy Angelika (1), áramszünet (3), DRV Zrt. (3), Varga Terézia (1), állami (1)