A vendéglősöket is ellenőrzi az adóhatóság

2013. július 06.
Nyári ellenőrzéssorozatán azt kutatja a NAV, hogy a kereskedők és a szolgáltatók adnak-e számlát vagy nyugtát bevételeikről, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat, a kereskedők számot tudnak-e adni áruik eredetéről, illetve betartják-e a jövedéki termékek árusítására vonatkozó szabályokat. Az ellenőrzéssorozat augusztus végéig tart.

Az országos akció során – a korábbi évekhez hasonlóan – az adóellenőrök és a pénzügyőrök a turisták által kedvelt üdülőhelyeken, a strandokon, a nyári fesztiválokon, a szabadtéri rendezvényeken és az idegenvezetési szolgáltatóknál vizsgálódnak.

Az idei nyári ellenőrzéssorozat újdonsága az, hogy a nyárhoz szorosan kapcsolódó területek mellett az országos szintű ellenőrzések kiterjednek az elektronikus kereskedelemre, a szépészeti szektorra, a vendéglátóhelyekre és a személyszállító szolgáltatókra.
Tavaly nyáron a NAV országosan több mint 13 ezer vizsgálatot végzett és az esetek 28 százalékában tapasztalt jogsértést. A legtöbb visszaélést az ellenőrök a nyugtaadás és a foglalkoztatás szabályszerűségének vizsgálata közben tárták fel.

megosztás
hozzászólások
országgyűlési képviselőjelölt (11), munkanelkuli (2), viz (1), Miss Balaton (1), Gál Lajos (9), Víz, Zene, Virág Fesztivál (1), munkaviszony (1), Filharmónia (1), terápia (4), vb (8), vívás (1), fogyasztóvédelem (1), katasztrofavedelem (44), Mándó Zsuzsanna (1), Selmeczy Zsuzsanna (5), Magyar Államkincstár (2), pollen (3), idojaras (262), előadás (14), operatőr (1), barista (3), megemlékezés (10), jutalom (1), zivatar (1), szerelem (1), adó (6), aranyérem (1), média (1), Kovács Beatrix (1), környezetvédelem (2), szép (9), Év szállása (1), Papp Gabor (227), Tata (1), Laky András (2), okmányiroda (1), kutya (23), matolcsy gyorgy (1), boldog (1), Suba Alexandra (1), szakács (1), test (1), Taliándörögd (1), farsang (2), Keszthelyi Táncpanoráma (7), Balaton (1157), Budapest (3), Naszádos Antal (1), KeszthelyFest (15), keszthelyi nyari jatekok (55)