A téli Balaton örömeiről ír az osztrák magazin

2014. január 09.
A Magyar Turizmus Zrt. Ausztriában az ÖBB osztrák vasúttársasággal együttműködve január elsejétől 6 héten keresztül közösen népszerűsíti Budapest és a Balaton téli turisztikai kínálatát.

Salzburg, Linz, St. Pölten és Bécs pályaudvarain digitális hirdetőoszlopokon megjelenő hirdetések hívják fel a figyelmet arra, hogy az Ausztriából vonattal könnyen elérhető Budapesten gyógyító fürdők, valamint a téli kampány (www.budapestwinter.com) keretében ingyenes szállodai szoba várja a legalább három napra érkező vendégeket. Az intenzív kampánnyal több milliós célközönséghez jut el az MT Zrt. üzenete, miszerint „síelés előtt, helyett, vagy után" nálunk pihenjék ki téli fáradalmaikat az osztrák turisták. A földrajzi közelség miatt az osztrákok elsősorban közúton, vagy vonattal utaznak hazánkba. Éppen ezért az MT Zrt. további on-line és DM akciót indít Ausztria egyik piacvezető utazási irodájával, a Railtours Austria-val stratégiai együttműködésben. A kiterjedt online és DM kampánynak, valamint a print megjelenéseknek köszönhetően is több százezer potenciális turista értesül az ellazító téli magyarországi kínálatról. Az Ausztriában vonattal utazók valamennyi IC és EC járat fedélzeti magazinjából (www.bahnmax.com) is kedvet kaphatnak az akciós budapesti tartózkodáshoz. A lap téli száma többoldalas összeállításban prezentálja a kedvelt budapesti attrakciókat és a turisztikai akciót.

Felmérések szerint az osztrákok utazási döntéseit túlnyomó részben még mindig a nyomtatott sajtóban megjelenő cikkek és turisztikai hirdetések befolyásolják. A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai irodája még több osztrák turista Magyarországra csábítása érdekében az év elejei turisztikai vásárok és a februári iskolaszünet idejéhez időzítve egymás után jelenteti meg vendégcsalogató PR cikkeit és hirdetéseit a meghatározó ausztriai magazinokban, lapokban. Ausztria piacvezető utazási magazinja, a közel 300 ezer olvasóval rendelkező Reise aktuell év végi száma egész oldalas tudósításban számolt be a téli Budapest kulturális- és turisztikai ajánlatairól. Hasonló hangvételű összeállítás található Ausztria legolvasottabb napilapjában a Kronen Zeitungban is. Az Onrail Magazin színes téli melléklete a téli Balaton örömeibe avatja be az olvasókat, részletesen elmesélve a „fakutyázás" mibenlétét. Ezt követően pedig az Österreich, a Besser Reisen, az Avida, és a NÖN Nachrichten olvasói találkoznak majd Magyarországra invitáló írásokkal, hirdetésekkel. Az MT Zrt. tanulmányútja alapján a szakmai sajtóban a Travel Industry Professional (TIP) újságírója számolt be budapesti élményeiről, hogy felhívja a magyar főváros egyedi turisztikai adottságaira, valamint a téli forgalomélénkítő kampányra (www.budapestwinter.com) az osztrák turisztikai szakma figyelmét. Január végétől további on-line kampány indul a www.news.at portál utazási csatornáján.
Magyar Turizmus Zrt.
A budapesti három-, négy- és ötcsillagos szállodák, a Magyar Turizmus Zrt., a Budapest Airport Zrt.; a fővárosi fürdők, nemzetközi piacvezető utazási portálok és egyéb turisztikai szolgáltatók együttműködésében megvalósuló BWI-kampány várhatóan 8-10 ezer pótlólagos osztrák vendégéjszakát, s több mint negyedmilliárd forintos addicionális forgalmat generál a budapesti szálláshelyeken. Az MT Zrt. osztrák piacon folytatott aktivitásáról és a tervezett akciókról további infók itt: www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok.

(Hír)

megosztás
hozzászólások
videó (1), Vatikán (1), vasárnapi nyitvatartás (1), Ferenc pápa (1), hullámmasszázs (1), shotokan karate (3), Fenyves allé (1), természetgyógyászat (2), Balaton Sound (2), Pelso Társaság (6), Player's Restaurant & Bar (2), Fehér szalag (1), kötélugró (1), felmeres (10), gyermek (12), web (5), női gombolkodó (5), pálinka (2), Oroszlán Zsolt (2), Csöre Gyula (1), autizmus (2), monitormagazin (107), termálfürdő (1), relaxáció (1), Hévíz SK női kézilabda csapata (1), keszthelyi nyari jatekok (55), Polgár Zsolt (1), menekült (1), Balatoni Múzeum (98), euronews (1), advent (226), Kovács Ernő (1), oscar (13), igazgató (1), vízkereszt (1), nyelvtanulás (3), georgikon (38), tispol (3), Centrál Színház (1), traffipax (4), gyász (1), voroskereszt (24), menetrend (3), zivatar (1), kilométer (1), Mándó Zsuzsanna (1), Visionet (1), balatongyorok jazz (23), Budapest (3), kékszalag (12)