A telekommunikáció és a gyógyszeripar a legszimpatikusabb iparág

2011. október 18.
A telekommunikációs szektor megítélése pozitív, míg a bankszektoré meglehetősen negatív a felnőtt lakosság körében - derül ki a Szinapszis Kft. legfrissebb kutatásából, amelyet a cég a WEBBeteg.hu megbízásából készített.

 

A kutatásban a válaszadóknak 1-5 közötti skálán, iskolai osztályzatokhoz hasonlóan kellett néhány gazdasági területet abból a szempontból osztályozni, milyennek ítélik az adott iparágat összességében.
 
Ezek alapján a legjobb image-e a telekommunikációs szektornak van, míg a legrosszabb véleménnyel a bankszektorról vannak az emberek. Ez előbbi ágazatnak minden ötödik ember (22%) a legmagasabb ötös osztályzatot, további 45%-uk pedig 4-es értéket adott, míg ugyanezek az arányok a bankszektor esetében rendre mindössze 7, illetve 20%.
 
Az átlagos osztályzatok alapján 2. helyen a gyógyszeripar áll. Az ágazat megítélése a középkorúak körében viszonylag jobb, ugyanakkor a megítélést nem befolyásolja az a tény, hogy a válaszadó szenved-e valamilyen krónikus betegségben, vagy egészséges. Az élelmiszeripar és kereskedelem megítélése hasonlóan alakult.
 
A telekommunikációs szektor pozitív megítélése az életkor emelkedésével csökken: a 35 év alattiak közel 80%-a legalább jó (4-es) osztályzatot adott, ugyanakkor 55 év felett legfeljebb 60%-os ez az arány. A végzettség emelkedésével ugyancsak javuló az iparág image-e.
 
A bankszektor értékelésére a lakosság 40%-a legfeljebb 2-es osztályzatot említett, és az életkor emelkedésével nő a gyengébb értéket említők aránya. Jövedelem szerint nincs szignifikáns különbség a megítélésben, míg foglalkozás alapján jellemzően a vállalkozók és a munkanélküliek értékelték rosszabbra az iparágat.
megosztás
hozzászólások
Babos Lajos (1), Joós Adél (1), pszichoterápia (1), állami (1), vonat (7), kovács (1), beruházás (2), helikon (41), szavazas (9), közétkeztetés (4), média (1), traffipax (4), kollégium (1), alpolgármester (2), szüret (4), Tar László (1), Cserszegtomajfutás (5), Zalaegerszegi Törvényszék (12), Forstner Anna (1), betegség (12), szűrés (1), munka törvénykönyve (1), képviselő-jelölt (5), vasárnapi nyitvatartás (1), Biró Lajos (1), Szemfüles egyesület (3), Hosszú Katinka (2), Papp Gabor (227), jég (5), Kertész Sándor (5), influenza (2), Fenyves allé (1), Z. Karvalics László (1), kiállítás (16), hirdetés (1), zivatar (1), rezsi (18), ló (1), zeneszerző (1), webshop (1), ötös lottó (101), Amazon (3), képviselő-testület (37), Burgonyakutatási Központ (2), Palya Bea (1), transzfer (1), kilométer (1), ország torta (1), pedagógus (6), Zalaköveskút (1)