A tankerület pedagógusait köszöntötték

2014. június 12.
Cél, hogy emelkedjen a pedagógus pálya presztízse, ezért volt szükség az életpálya modellre, az új irányok megfogalmazására – hangzott el a keszthelyi pedagógus napi ünnepségen, amit a Balaton Színházban tartottak június 12-én, köszöntve a keszthelyi tankerületben dolgozó óvodapedagógusokat, tanítókat, pedagógusokat.

Elsőként Varga Anikó, a Keszthelyi Tankerület vezetője szólt a jelenlévőkhöz, megköszönve kollégái áldozatos, napról-napra megújuló, gyermekeket szolgáló munkáját.
Az ünnepi beszédet Csótár András, a keszthelyi Asbóth Sándor Szakközépiskola igazgatója, a városi önkormányzat képviselő-testületének tagja, az oktatási bizottság elnöke mondott. Megemlítette, hogy összesen huszonegy alap és középfokú intézmény tanárai kaptak meghívást az ünnepségre, de az óvodák dolgozóit is köszöntik. Csótár András hangsúlyozta: „A nevelés egyike a legfontosabb és legnemesebb hivatásoknak. Azok közül az egyik, amelyben a felelősség szerepe talán a leghangsúlyosabb. A jó pedagógus tehát kulcsfontosságú, hiszen a gyermekek sokszor több időt töltenek az intézményekben, mint otthon a családjukban, sokszor többet beszélgetnek a nevelőjükkel, mint a szüleikkel. Emiatt az óvodában, az iskolában elengedhetetlen az őszinteségre, a tiszteletre, a szeretetre épülő kapcsolat, ami egyben garanciát is ad arra, hogy személyiséget fejlesztő, tudást gyarapító tevékenység folyik az intézményekben.” Beszédében kiemelte, hogy az újjáalakított iskolarendszeren keresztül lehet megújulni: jól felkészült, széles látókörű, kreatív pedagógusokkal. Minden társadalomban a felemelkedés alapja a jó oktatás-a jó pedagógus – tette hozzá. Megemlékezett továbbá az oktatás kiemelkedő személyiségéről, Klebelsberg Kunó jelentőségéről is, mondván: úgy kell újjáépíteni a nemzeti kultúra és oktatásügyet, mint a trianoni Magyarországon. Zárásként jókívánságait tolmácsolta a jelenlevőknek.
Az ünnepséget a felszólaló köztisztviselők után a tankerületi pedagógusok jutalmazása és a gyermekek műsora zárta.

 

megosztás
hozzászólások
oscar (13), Tál Zoltán (2), Kerner Gábor (2), Naszádos Antal (1), menza (2), köztársasági elnök (1), Stohl András (1), helyesírás (1), Víz, Zene, Virág Fesztivál (1), hitel (5), vb (8), véradás (2), Benkő Lívia (1), HIV (1), igazgató (1), vívás (1), sofőrszolgálat (1), marko peter (22), Paleomedicina (1), jövőkutatás (1), Balatoni Kurzusok (8), Balatoni Kör (2), jég (5), OKJ (1), temetés (2), google (3), fogyasztóvédelem (1), Kardos Gábor (6), Use Unused (1), advent (226), étrend (4), néptánc (4), Balaton Szinház (959), Zalai Borcégér (5), Hotel Zenit (3), sport (1085), Zsittnyán Tamás (1), vírus (1), Balaton átúszás (5), KDNP (1), Miss Balaton (1), Oláh Péter (2), jovedelem (2), kék zászló (1), országgyűlési képviselőjelölt (11), Bradley Cooper (1), Keszthelyi Városvédő Egyesület (6), úszás (22), barista (3), Bock Bisztró Balaton (16)