A szkeptikusokat is meg fogja győzni az első tömb

2017. január 18.
Hajó formájú, háromszintes luxusingatlanok épülnek a Keszthelyi-öbölben, a Libás térségében. A Keszthelyi jachtkikötő és a Via Hotel között húzódó, két és fél hektáros területen, közvetlenül a KJAVSE vitorlásegyesület szomszédságában öt tömböt hoznak létre. 175 apartman készül, az alapterületük 60–100 négyzetméter között lesz, és épül terasz is, ahonnan a balatoni panorámát csodálhatják az ott tartózkodók.

A többlépcsős beruházás munkálatai 2016. január közepén kezdődtek, az első tömböt az év végén tervezték átadni. A csúszás okairól a kivitelező cég, a Royal Homes ügyvezetőjét, Tóth Józsefet kérdeztük.

Mindenki szurkol azért, hogy ez alkalommal megvalósuljanak az elképzelések a frekventált területen, hat évvel ezelőtt ugyanis a hely hasznosítására tett kísérlet kudarcba fulladt. Bár az első tömb nem készült el időre, a kivitelező cég ügyvezetője bizakodó:
„Az átadás határidejét 2017 tavaszára módosítottuk, ezt az ütemet szeretnénk tartani” – mondta a Royal Homes ügyvezetője. A beruházás kivitelezése elől elhárultak a problémák, így ennek nincs akadálya – tette hozzá. Több szerkezeti módosításra kényszerültek, a statikai előírások körüli procedúra már az indulásnál csúszásra ítélte a projektet.

A korábbi ígéreteknek megfelelően tervben van, hogy a lakosság is „részesül a jóból”: az egyik tömb földszintjén a keszthelyiek által bátran látogatható szabadidő- és wellnessközpont létesül majd. „Zajlik az igények felmérése” – állította Tóth József.
„A hasonló projektek rákfenéje mindig az üzemeltetés. Tapasztalataink szerint a folyamat nehézkes, pláne, ha a lakóközösséget több nemzedék alkotja. Szeretnénk, ha a lakópark működtetése zökkenőmentes lenne, ez a referenciánkhoz is feltétlenül szükséges” – fejtette ki.

Elárulta: már a kivitelezés kezdetén egyeztetéseket kezdeményeztek a polgármesterrel és az önkormányzattal, a part kialakítását, parkosítását a városvezetéssel karöltve dolgozták ki. A közös munkát szeretnék folytatni, hogy a park, a part azokat is szolgálja, akik nem vesznek apartmant az ingatlanban. A tervek szerint nem kell elmenekülniük sem a horgászoknak, sem a kerékpárosoknak: bővítik a bicikliutat, a belső és a külső sétány össze lesz kötve, bárki használhatja majd.
Az ügyvezető kifejtette: a tömbök megépítése között eltelő idő leginkább a kereslettől függ, mert nem szeretnének „raktárra ingatlant termelni”. A tervek teljes kifutása, a kulcsrakész átadás tizennégy-tizenöt hónap.
A város fejlődése és a hasznosítható Balaton-parti területek szűkössége szempontjából roppant fontos a beruházás, ezzel Tóth József is tisztában van.

„Jól tudjuk, hogy Keszthelynek ez az egyetlen olyan partszakasza, ahol maradandót tud alkotni. Érezzük a súlyát annak, hogy a beruházás vagy a város fényét emeli, vagy Keszthely csúfsága lesz, ez most rajtunk áll” – zárta szavait az ügyvezető.

megosztás
hozzászólások
Nagy Bálint (10), étterem (11), Pura Vida Port (1), Ranolder (1), Dublecz Karoly (2), Varga Terézia (1), himnusz (1), Zalaegerszegi Törvényszék (12), Béres Attila (2), Dumaszínház (2), keszthelyi kilometerek (78), sport (1085), sztár (2), hulladék (3), igazgató (1), Március 15 (2), Kardos Gábor (6), Aradvári László (1), Use Unused (1), Virágos Magyarország (6), polgármester (153), kutatas (81), Rio 2016 (32), magyar (1), europa-bajnok (5), ajándék (8), aranyérem (1), Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft (6), vírus (1), Tar László (1), energia (7), OKJ (1), Bátortábor (1), hospice (1), videó (1), állatkínzás (2), Spar (1), Bartha Gábor (34), terápia (4), pszichoterápia (1), Szeiler (63), 2016 (2), ÉrtékTrend (35), Vajda János Gimnázium (22), gyermekszám (1), uzemanyag (24), reklám (1), Owaimer Aisha (1), georgikon (38), advent (226)